Bevált az önkormányzati járőrpár

Nagymértékben hozzájárul a közbiztonság javításához az az önkormányzati járőrpár, amely június közepe óta járja a kerület útjait. A szabadidős rendőrök által ellátott szolgálat eredményeit Fülöp Valter rendőrkapitány és Pokorni Zoltán polgármester közösen ismertette.

– Szerencsés kapitány vagyok, mert az önkormányzatban, a polgármester és a közbiztonsági bizottság elnökének személyében jó együttműködő partnerekre leltem, akiknek segítségével az eredményeink egyre biztatóbbak – közölte Fülöp Valter, a rendőrkapitányság vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet ő, illetve Pokorni Zoltán polgármester közösen tartott az önkormányzati járőrpár munkájának bemutatása céljából.

A kapitányságvezető kifejtette: június közepe óta finanszíroz az önkormányzat plusz egy járőrpárt, amelynek tagjai szabadidős rendőrök. Azzal, hogy a kerületi rendőröknek szolgálati időn túl lehetővé teszik a pluszmunkát, két legyet ütnek egy csapásra: enyhítenek a létszámgondokon, s legális másodállást, pénzkereseti lehetőséget biztosítanak az állomány alulfizetett tagjainak.

Fülöp Valter külön kiemelte munkatársai legutóbbi sikerét, egy mobiltelefon-rabló banda kézre kerítését. (Az elfogás körülményeiről következő számunkban olvashatnak bővebben – a szerk.) A sajtótájékoztatón üdvözölte azt a megjelent édesapát, akinek gyermekétől a banda telefont rabolt – a megkerült készüléket a kapitány személyesen adta át a megkárosított gyermek hozzátartozójának.

Bevált az önkormányzati járőrpár
Fülöp Valter, Pokorni Zoltán és Nádasi Tibor bizottsági elnök

Pokorni Zoltán gratulált a kerületi rendőröknek a sikeres bűnügyi akcióért, egyúttal reményét fejezte ki, hogy ezek után a szülők nyugodtabban engedik majd el otthonról csemetéiket. A polgármester hangsúlyozta: büszkék a kapitányság eredményeire – különösen arra, hogy a rablások felderítettsége 100%-os. Hozzátette: a cél természetesen az, hogy egyáltalán ne forduljanak elő ilyen bűncselekmények a kerületben. Szerinte azzal, hogy a nyilvánosság elé tárják a rendőrség eredményeit, erősíthetik az itt élők biztonságérzetét, egyúttal a bűnözőknek is jelzést adnak, hogy Hegyvidéken nem érdemes próbálkozniuk, mert könnyen lebukhatnak.

A kerület első embere kiemelte: a nagyvárosi lét nem azonos a közbiztonság hiányával. Az önkormányzat víziója az, hogy úgy élhessünk a kerületben, mintha egy nyugodt, csendes kisvárosban élnénk mindennapjainkat. „Erre áldozni is hajlandóak vagyunk” – tette hozzá.

Pokorni Zoltántól megtudtuk: az önkormányzat havi egymillió forintot fordít arra, hogy a rendőrség napi 12 órában plusz egy járőrpárral legyen jelen Hegyvidék utcáin. Az elmúlt időszakban a járőrök több mint háromezer órát dolgoztak, és hatszáz alkalommal intézkedtek.

Az önkormányzat a kerületi közrendvédelmi közalapítvány támogatásával – évi tízmillió forinttal – ugyancsak segítséget nyújt a rendőrség munkájához. A polgármester elmondta: a szervezetet magánszemélyek is támogathatják – kívánatos lenne tehát, ha mindenki, aki teheti, hozzájárulna a kerület közbiztonságának javításához.

-z-