Egészségmegőrzés - betegségmegelőzés

Magyarországon az összes halálozás mintegy fele szív-érrendszeri, negyede daganatos betegségekből származik. Ez azt jelenti, hogy az összes halálozás háromnegyede a táplálkozással és életmóddal összefüggő megbetegedések következménye. A szív- és érrendszeri betegségek több mint harmada, a daganatos betegségek 30-40 százaléka megelőzhető lenne egészséges táplálkozással és rendszeres mozgással.

Az étkezésnél figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint mindennap legyen nyers saláta az asztalunkon, ezeket ízesíthetjük különböző hidegen sajtolt olajokkal, ecettel, fűszerekkel. Együnk több halat, sovány fehérhúst, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Próbáljunk élvezetes, finom, szemet gyönyörködtető és egészségmegőrző ételekkel táplálkozni!

Eleinte több időt és odafigyelést igényel a vásárlás, mert meg kell nézni az élelmiszerek címkéjén az összetevőket, szavatossági időt stb., és az új elkészítési módok is tovább tartanak, de higgyék el, megéri!

(Forrás: TESZ Alapítvány)