Fejenként egymillió forint olimpikonok felkészülésére

A K&H Csoport második alkalommal adta át három sportolónak azt az egyösszegű támogatást, amely olimpiai és paralimpiai felkészülésüket hivatott segíteni. A szakmai zsűri döntése alapján 2007 szeptemberében Berki Krisztián tornász, a XII. kerületben élő Hadfi Dániel cselgáncsozó és Szekeres Pál kerekesszékes vívó kapott fejenként egymillió forintot.
Fejenként egymillió...
Berki Krisztián, Szekeres Pál, Hadfi Dániel
A K&H Csoport – olimpiai és paralimpiai kártyaprogramja keretében – immár másodszor ajánl fel hárommillió forintot hazai sportolók olimpiai és paralimpiai felkészülésének elősegítésére. A K&H, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság képviselőiből, valamint neves sportújságírókból álló szakértői zsűri idén Berki Krisztiánt, Hadfi Dánielt és Szekeres Pált találta legméltóbbnak a támogatásra.

A K&H Csoport az olimpiai és paralimpiai csapat korábbi, egyösszegű támogatása mellett tavaly ősszel indította útjára kártyaprogramját. Azért döntött a támogatás kiterjesztése mellett, mert további segítséget szeretne adni a legkiválóbb, a céljaik iránt leginkább elkötelezett sportolóknak.

A már forgalomban lévő több mint 35 ezer K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a bank saját forrásából 1 forintot különít el. Ezzel az összeggel – az ügyfelek aktív segítségével – a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság kiválasztott sportolóit támogatja az olimpiai felkészülésben és részvételben. A díjazottakat a zsűri az eddigi sporteredményeik, sportolói és emberi magatartásuk, valamint a jövőben várható eredményesség alapján választja ki.

– A Visa Classic kártyával történő vásárlások esetén ügyfeleink, amellett, hogy a kártyával történő vásárlás esetén a bank nem számít fel jutalékot, vásárlásaikkal egyúttal támogatáshoz juttatják a hazai sportélet kiválóságait is – mondta Horváth Magyary Nóra kommunikációs ügyvezető igazgató. – Külön örömet jelent számunkra, hogy a támogatottak között most két fiatal tehetség is szerepel, hiszen számos szolgáltatást kínálunk a fiatal korosztálynak, és személyre szabott tanácsadással segítjük őket is pénzügyi döntéseik meghozatalában. Bízunk abban, hogy a támogatás révén a most kiválasztott sportolóknak is segíteni tudunk felkészülésükben, és hozzájárulhatunk sikereik eléréséhez.

(s.)