Hegyvidéki félmaraton

Hegyvidéki félmaraton
Népes mezőny indult

A Magyar Sport Napján megrendezett 7. Hegyvidéki Félmaraton és Váltó mintegy háromezer résztvevőjét ideális idő várta a Normafánál rendezett futó- és gyaloglóversenyeken. A félmaratoni verseny mezőnye – 1200 egyéni futó és a 200 váltó első tagjai – Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester lövésére vágott neki a mintegy 21 kilométeres távnak.

Egyéniben ezúttal is vidéki versenyzők diadalmaskodtak: a férfiaknál a mezőtúri Berecz Lajos mindvégig vezetve győzött, a nőknél a VEDAC-Váci Forma SE atlétája, Szabó Andrea 3 perc előnnyel érkezett célba. A férfiak váltóversenyén XII. kerületi egyesület, a TFSE három futója, Pelsőczy Attila, Szabó Gábor és Nagy György szerepelt a legjobban. A nők váltóversenyét ugyan egy váci csapat nyerte, de a győzelmet egy kicsit a magunkénak is tudhatjuk, ugyanis a csapat egyik tagja Benkó Gabriella volt, aki a XII. kerületben lakik.

A 2 kilométeres „félmaratonkán” többnyire általános iskolások és gyermekükkel együtt induló szülők vettek részt. A férfiaknál Diószegi Ádám, a hölgyeknél Barna Alexandra futotta a legjobb időt. A 8 km-es családi gyalogtúra nem volt versenyszerű.

Eredmények:
Félmaraton (21,097 km).
Férfiak: 1. Berecz Lajos (Mezőtúri VSI), 2. Horváth Béla (Hunyadi DSE), 3. Juhász András (Hunyadi DSE).
Nők: 1. Szabó Andrea (VEDAC-Váci Forma SE), 2. Varga Éva (Békéscsabai AC), 3. Farkas Ágota (Székesfehérvár).

Váltó (9,8–7,8–3,5 km).
Férfiak: 1. TFSE, 2. BEAC 3. Váci Forma SE.
Nők: 1. Váci Forma SE, 2. OTP Futókör, 3. Szellő lányok.

„Félmaratonka” (2 km).
Férfiak: 1. Diószegi Ádám, 2. Gyurgyák András, 3. Bejczi Péter.
Nők: 1. Barna Alexandra, 2. Kiss Barbara, 3. Banati Krisztina.