A Hetek változatossága

Varietas delectat, azaz a változatosság gyönyörködtet – találó címet kapott a Virányosi Közösségi Házban látható új kiállítás. A Hetek csoportja a Képépítő Stúdió tagjaiból alakult 2006-ban. Mestereik Sípos Endre festőművész, művészeti író, tanár és Szkotniczky Péter voltak, az ő segítségükkel alakult ki a tagok egyéni stílusa. Sípos nyitotta meg a tárlatot, és elmondta, hogy az alkotók munkái eltérő stílusúak, hangulatúak, tematikájúak (változatosság), ugyanakkor a művészek közös jellemvonása a műhelyszellem. Érdekesnek találta, hogy sok képen dominál a vörös-zöld és a narancskék ellentét, de a maga módján mindegyik nagyon szép (gyönyörködtet).

A hetek változatossága

Borsos Margó, É. Novák Veronika, dr. Gellért Marianna, Kemenes Katalin, Kerezsi Éva Mária, Koó Éva Lídia dr. és Lipcsei Judit képei mellett két művét Szkotniczky Péter festőművész is bemutatta. Az alkotók között találunk rajztanárnőt, de orvost is. Utóbbiak közül az egyik hölgy már nyugdíjas, és élete értelmét találta meg a festésben, amit cseppet sem tart kisebb fontosságúnak korábbi gyógyító munkájánál.

Persze mindegyikükre igaz, hogy valódi örömet jelent számukra a festészet, egyfajta stresszoldást a hétköznapok forgatagában. Legfeljebb amiatt aggódnak néha: szükség van-e bárkinek is a képeikre. Rajtuk, alkotásaik minőségén mindenesetre semmi nem múlik.

(Moldován)

A kiállítás október 8-ig látogatható. Cím: XII., Szarvas Gábor út 8/c.