Intézményfelújítások kerületszerte

A költségvetési támogatások jelentős csökkentése és a kerület számára kedvezőtlen kormányzati döntések ellenére Hegyvidék önkormányzata mintegy 140 millió forintot szánt idén az intézmények nyári felújítására.

Az Arany János Általános Iskola és Gimnázium 44 millió forintos homlokzatfelújítása jelentette a legnagyobb beruházást (erről ugyanezen az oldalon olvashatnak bővebben). 2005-ben az életveszélyessé váló, meglazult vakolatot távolították el, majd a következő évben került sor az újravakolásra. Az idei rekonstrukció már szépészeti beavatkozás volt, ennek keretében kapott új színt az épület. Megkezdődött az iskola díszkivilágításának kiépítése, aminek eredményeképpen Buda egyik karakteres színfoltjává válik a város több pontjáról látható épület. A tervek szerint hamarosan a Kós Károly iskola is hasonló díszkivilágítást kap.

Szinte mindenhol végeztek kisebb-nagyobb felújításokat, negyvenmillió forint jutott az intézmények nyílászáróinak korszerűsítésére. Az Arany János Gimnázium kivételével valamennyi intézményben elkészültek a munkákkal szeptember elsejére. Még az idei esztendőben megkezdődik a Mackós Óvoda bővítése: negyvenmilliós beruházással a használaton kívüli, nagy belmagasságú kazánházból szociális blokkokat alakítanak ki. Minden bizonnyal nagy sikert arat majd a XII. Kerületi Művelődési Központban megvalósult korszerűsítés. A színházterem valamennyi széke az eredeti, 1952-es állapotoknak megfelelő, kényelmes, új szerkezetet és borjúbőrborítást kapott.

Az ősz folyamán jelentős parkfelújítási munkálatokba kezd az önkormányzat. Ennek keretében automata öntözőrendszert telepítenek a frekventált zöldfelületeken.

mm