Jubileumi Pedagógus Bál

Tizedszer rendezték meg a Pedagógus Bált a kerületben. A rendezvényen mintegy harminc iskola, óvoda és bölcsőde képviselői vettek részt.


Görkorival táncolók
Látványos műsorszámmal kezdődött a bál a XII. Kerületi Művelődési Központban: a KIMBI óvoda nagycsoportosai görkorcsolyával a lábukon keringőt és palotást táncoltak. Palotai Lia óvodavezető elmondta, negyedik éve tanítják görkorcsolyázni óvodásaikat. A két táncot Tellér Adél óvónő tanította be három hét alatt, és - Gali Gizella dajka segédletével - ő varrta a báli ruhákat is.

A Goldance Táncsport együttes tagjai által előadott bécsi és angol keringő, tangó, rumba, cha-cha-cha és jive megérdemelt sikert aratott, ami nem csoda, mivel az együttes, amelynek tánctanára a Szombat Esti Lázból ismert Keleti Andrea, pár év alatt több hazai és nemzetközi táncversenyen szerzett bajnoki vagy más előkelő címet. Dr. Horváth Zsófi a, az Arany János Általános Iskola és Gimnázium egyik igazgatóhelyettese két Burns-verset adott elő. Mint megtudtuk, ő hallgató korában az Egyetemi Színpad tagja volt. Szerepet vállalt a bálon a Black & White Táncstúdió is, amely tizenegy éve az Arany János iskolában tartja próbáit. A stúdió táncosai ezúttal egy afro táncot és egy kánkánt adtak elő. A műsort a Vocalidiots nevű négytagú vokálegyüttes tette teljessé. A XII. kerületi Önkormányzat kindertojással jutalmazta a kicsiket, a nagyok produkcióit pedig csokoládéval honorálta.

Minden érkező vendég kapott egy számozott négylevelű lóherét, s akiket kisorsoltak, táncolhattak a Goldance együttes tagjaival. Éjfélkor újabb sorsolásra, tombolára került sor, amihez minden iskola és óvoda hozzájárult valamilyen nyereménnyel. A kerületi önkormányzat Hegyvidékről szóló könyveket adományozott, s néhány szülői cég is "bedobta magát" (hotelvendéglátással, divatos táskákkal stb.).

K. Gy.