A képzelet világa

Tizenegy kerületi iskola napközisei e tanévben készült munkáinak legjava látható az önkormányzat épületének folyosógalériáján és a második emeleti vitrinekben egész nyáron.

Negyedik alkalommal rendezték meg a kerületi napközis műhelyközösség kézműves-kiállítását a polgármesteri hivatalban. A hazai napközis nevelés kezdetének 105. évfordulója alkalmából szervezett tárlat megnyitóján a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola napközis csoportja "Gyertek lányok ligetre..." címmel humoros népi gyermekjátékot mutatott be.

Bakos Tamás grafi kusművész, az ELTE Tanítóképző Főiskola docense értékelte a kiállított gyermekmunkákat, míg Pokorni Zoltán polgármester egyebek között utalt arra, hogy a gyerekek számára milyen fontos szerepet tölt be a napközi otthon, az egész napos nevelés. Mindezt szembeállította az otthon céltalanul elfecsérelt idővel, külön kiemelve a jórészt cselekvéspótló szerepet betöltő tévénézést.

Gilicze Zoltán, a Budai Módszertani Központ igazgatóhelyettese, kerületi napközis szaktanácsadó köszönetet mondott kollégáinak és a megnyitó közreműködőinek, majd Pokorni Zoltánnal közösen emléklapot és jutalomkönyvet adott át a tanévben kimagasló napközis tevékenységet végző tanulóknak, ami az egész országot tekintve csak a XII. kerületben gyakorlat.

K. Gy.