A negyedik idény kezdődik

A Sportos, edzett Hegyvidék (SEH) program 2004-ben indult, tehát most kezdődik a negyedik év. A program keretein belül ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk a XII. kerület polgárai számára. A sportfoglalkozásokat a kerületi önkormányzat és a Testnevelési Egyetem hathatóstámogatásával a XII. kerületi Szabadidősport Központ szervezi, ide fordulhatnak az érdeklődők felmerülő kérdéseikkel, ügyes-bajos dolgaikkal. Sokan, nagy-nagy lelkesedéssel vettek részt ez idáig ebben a programban, s mi azt szeretnénk, ha kerületünkben minél többen sportolnának. Ehhez nyújt segítséget a SEH.
 
Kicsit frissítsük fel, milyen sportolási lehetőségeket kínálunk!
 
Aerobik.
A hét négy napján a kerület négy iskolájában rendeznek foglalkozásokat. A Kiss János Általános és Középiskolában történt fenntartói változás miatt az ötödik helyszínről még tárgyalások folynak. A foglalkozásokat a Testnevelési Egyetem aerobik szakedző hallgatói tartják. Az órák zsírégető jellegűek, egyszerűlépéseket, illetve lépéskombinációkat tartalmaznak.
 
Torna
Kímélő torna
A gyógytestnevelés jellegű órák hetente négyszer, három helyszínen, kb.15 fős csoportokban zajlanak. A foglakozásokon, melyeket a Testnevelési Egyetem gyógytestnevelésre szakosodott hallgatói tartanak, elsősorban az idősebb korosztály képviselteti magát, de azért a fiatalabbak is szívesen járnak. Hetente három alkalommal is úgy szerveztük az órákat, hogy a torna után, akinek kedve, ideje és ereje engedi, részt vehet az aerobikon is. Erre eddig igen nagy igény mutatkozott.
 
 Úszás
Az úszni vágyó gyerekek (4 éves kortól) és felnőttek vasárnap délelőttönként 9-től 13 óráig a Testnevelési Egyetem uszodáját (Alkotás utca 44.) vehetik igénybe.
 
Természetjáró túrák
A Hegyvidék SE Természetjáró Szakosztályának tagjai vezetik a túrákat, amelyek közül a legtöbb rövid távú, könnyen teljesíthető. A rutinos túrázók számára „hosszabblélegzetű” kirándulásokat is kínálunk.
 
Kerékpáros túrák
Az egy-, illetve többnapos túrákat a Városmajor-Hegyvidék Természetjáró Szakosztály szervezi.
 
Síoktatás
A Fogarasi Síiskolában oktatók segítik kezdőknek az alapok elsajátítását, a síelni tudóknak pedig technikájuk csiszolását.
 
Teniszoktatás gyerekeknek és felnőtteknek
Az érdeklődők a Fogarasi Síiskola szakképzett oktatói segítségével a Piarista Sporttelep teniszpályáján ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival.
 
Testépítés, átmozgató edzőtermi súlyzós edzés
Ez év májusától újlehetőséggel bővült a programsorozat. Vasárnaponként 17-től 19óráig a Jókai iskola fitnesztermében súlyzós edzést végezhetnek a sportolni vágyók, edzői segítséggel, illetve tanácsadással. Reméljük, ez a kis összefoglalókedvet adott önöknek, és újulterővel, lelkesedéssel látogatják az új tanévben is programjainkat!
 

Kissné Baumann Gizella

 

További információ: Nádasné
Lődy Katalin sportszervező, 319-
92-92 (fax is). E-mail: sportcenter12@
freemail.hu.