A nők már biztos nem jutnak fel, a férfiak még reménykedhetnek

A vége felé közelednek a labdarúgó-bajnokságok: május végén, június elején minden szinten eldőlnek a bajnoki címek, illetve kiderül, mely gárdák nem bírnak megkapaszkodni saját osztályukban. A Hegyvidék SE (HSE) labdarúgócsapatai közül a férfi ak jobban, a nők egy fokkal szerényebben szerepelnek, habár a gyengébb nem képviselői magasabb osztályban kergetik a labdát, mint a "hegyvidéki legények".
A nők már biztosan nem jutnak fel...
A hegyvidéki hölgyek számos gólhelyzetet alakítottak ki az éllovas ellen

NŐK:
VERESÉG AZ ÉLLOVASTÓL
A korábban az élvonalbeli szerepléssel is kacérkodó hölgyek fontos rangadót vesztettek a jól játszó, fura nevű Il Ferro-Olimpia NFK ellen. Meddő mezőnyjáték után az első helyzeteket a vendégek alakították ki. Negyedóra elteltével átvette a kezdeményezést a HSE, s az enyhe fölény a 21. percben egy szabadrúgást követő kavarodásból érett góllá. Az ellenfél kontrái a HSE-nél a tavaszi szezonban erőltetett lestaktika miatt rendre veszélyhelyzetet teremtettek, s a félidő vége előtt, két védelmi megingást kihasználva, öt perc alatt fordított az Olimpia. A második játékrészben aktívabban lépett fel a Hegyvidék, és ez a 13. percben gólt eredményezett: egy jól eltalált lövés vágódott a felső léc alá. A 3–2-es végeredmény egy röviden hazafejelt labdának köszönhetően alakult ki. A döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének. Az őszi kimagasló szereplést követő illúziók elszálltak, a Hegyvidék csapata a 2007–2008-as bajnoki évadban is az NB II-ben szerepel majd.

FÉRFIAK:
MEGHÓDÍTOTT KÖZTERÜLET
Ami nem sikerül a nőknek, még össze jöhet a férfi aknak, akik idegenben vágtak vissza a Közterülettől ősszel elszenvedett vereségért. A labdarúgók mérkőzés előtt harci kedvét fokozta a forduló előtt még második helyen álló Goldball Rákosliget elleni veresége. A Hegyvidéknél ezen a mérkőzésen mutatkozott be a télen érkező, de akkor szinte azonnal megsérülő Szentesi Péter. Az első félidőben jobbára a vendégek akarata érvényesült, de a HSE belső védői, dr. Csipler és Fisi remekül zártak. A térfélcserét követően éppen Szentesi hagyott ki egy nagy gólhelyzetet, majd később a bal kapufát is eltalálta. A Hegyvidék fölénye végül Csucsi szögletéből érett góllá: a szögletrúgásból belőtt labda érintés nélkül vágódott a jobb felső sarokba.

A hátrányba kerülő Közterület mindent megpróbált, ennek ellenére a HSE-nek adódtak újabb lehetőségei, ám az eredmény már nem változott. Győzelmével az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Hegyvidék előrelépett a második helyre.

J. K.