Nyomtatópatronokból facsemeték

Pótolták a tavalyi viharok által tönkretett gesztenyefákat a Szilágyi Erzsébet fasorban. A harmincöt facsemete ültetését a főváros mellett a Hewlett Packard támogatta: a színes nyomtatókat is gyártó vállalat a festékkazettavisszagyűjtési programja keretében elkülönítetett pénzzel járult hozzá a fasor megújításához.

Demszky Gábor főpolgármester és Czinege László, a Hewlett-Packard (HP) vezérigazgató-helyettese, a képalkotási és nyomtatási üzletág vezetője a Szilágyi Erzsébet fasorban közösen ültette el az új gesztenyefasor utolsó tagját, sorban a harmincötödik csemetét. Az ünnepélyes ültetésben közreműködtek a közeli Zölderdő Óvodába járó gyerekek is.

Czinege László – aki önkormányzati képviselőként is tevékenykedik a XII. kerületben – az eseményen elmondta: a HP a nyomtatási kellékanyagok újrahasznosítási akciója során a „Take Back” program gyűjtőhelyeire érkező minden egyes kiürült festékkazetta (patron és toner) után pénzt különít el, amelyet új fák ültetésére fordít. Most azért éppen a Szilágyi Erzsébet fasort választották a faültetés helyszínéül, mert ezen a helyen igen sok kárt okoztak a tavaly augusztusban tomboló viharok. A HP vezérigazgató-helyettese kifejtette: cégük igyekszik jó példával elöl járni abban, hogy a közfigyelem ne csak a fapusztításokra, hanem az ültetésekre is összpontosuljon. 

Nyomtatópatronokból facsemeték

Demszky Gábor az akció kapcsán elmondta, sok hasonló kezdeményezésre lenne még szükség. Szeretné, ha a jövőben minél szélesebb körben népszerűvé válna fát ültetni Budapesten, ami által a város jelentős zöldfelülettel gazdagodhatna. A főpolgármester hozzátette: az ültetendő fák fajtájának, illetve helyének kiválasztása szigorú szakmai szempontok alapján, a Főkert Zrt. felügyelete mellett történik.

-d-