Rablást hiúsítottak meg a rendőrök

A kerületi rendőrkapitányság járőrei csoportos rablás elkövetésével gyanúsítható fiatalkorúakat értek tetten szeptember 15-én hajnalban a Kékgolyó utcában. Dr. Fülöp Valter kapitányságvezető lapunknak elmondta: a fiatalkorú Sz. Roland és három társa megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy hajnali két óra körül a Kékgolyó utcában megtámadták és bántalmazták E. Zoltán budapesti lakost, akinek azonban egy lökést és ütést követően sikerült elszaladnia.

A Maros utca elején szolgálatot teljesítő járőrpár figyelmes lett a zaklatott állapotban lévő, menekülő férfira, aki, miután megállították, elmondta, hogy néhány utcával arrébb megtámadták.

A Kékgolyó utcába érve a rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy pár fiatal éppen akkor fog körbe és bántalmaz egy másik fiatal férfit (B. Dániel budapesti lakost), miközben az értékeit követelik. A rendőrök feltűnésekor az elkövetők különböző irányba menekülni kezdtek, egyiküket azonban sikerült elfogni. Ő megnevezte azt a címet, ahol előzőleg házibulizott társaival. Ezt követően az éjszaka szolgálatot teljesítő járőrök megjelentek a Kékgolyó utca 22. alatti címen, ahonnan öt személyt állítottak elő. Közülük hárman megalapozottan gyanúsíthatók csoportosan elkövetett garázdasággal, valamint csoportosan elkövetett rablás kísérletével. A másik két személyt – akik távolabbról nézték társaikat – tanúként hallgatta ki a rendőrség.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított középiskolás fiatalok nem tudtak magyarázatot adni tettükre, illetve az elfogyasztott nagy mennyiségű alkoholnak tudták be agresszív viselkedésüket.

z.