Réka remekei

Réka remekei
Seidl Réka

Seidl Réka a Jókai Mór Általános Iskola 8. osztályos tanulója. Törékeny kislány; ugyan születésétől fogva fél szemére vak, ám jó kézügyessége már az óvodai foglalkozásokon megmutatkozott. Érdeklődő minden iránt, legyen az zene, tánc vagy festészet, tagja volt az iskola néptáncegyüttesének is. Súlyos betegsége szinte egyik napról a másikra derült ki, tizenegy éves korában. Műtétei, a sorozatos kemoterápiák sem tudták azonban elvenni a szép iránti fogékonyságát. Lelki ereje szülei számára is támaszt és vigaszt jelent.

A Jókai Klubban rendezett megnyitón, amelyen jelen volt Lovas Pál alpolgármester és Sikota Krisztina önkormányzati képviselő is, Hellnerné Nádor Ildikó, a Jókai iskola igazgatója Réka rendkívüli, kifogyhatatlan művészi tehetségéről szólt. Sajnálkozott, hogy a közösségükben nagyon megkedvelt és sokra becsült kislány jövőre már más iskolát boldogít majd az eddig is több kiállításon bemutatott műveivel.

Pávos Anna képzőművész Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című verséből idézett sorokat, mert ezeket érezte legközelebb állónak Seidl Réka művészetéhez. Hangsúlyozta: Réka bármilyen anyaghoz nyúl is, az szinte kivirágzik a kezei között: „Nem csodálnám, ha bábjai, különleges figurái életre kelnének” – jegyezte meg.

A kiállítás sajnos éppen lapunk megjelenése idején zár, ám reméljük, sokszor és sok helyen találkozhatunk még a későbbiekben is Réka alkotásaival.

Moldován Ibolya