Rendőrnap Bikinivel és kutyákkal

Zene, humor, gyerekprogramok, díjátadó – címszavakban így lehet összefoglalni a Hegyvidéki Rendőrnap történéseit. És persze elhangzott egy fontos bejelentés is, Pokorni Zoltán polgármestertől. 

Borongós időben, ám derűs hangulatban zajlott az idei Hegyvidéki Rendőrnap: a kerületi kapitányság rendezvényén élvezetes családi programok sokaságával találkozhattak az érdeklődők. A Gesztenyés kertben rendezett majálison a rendőrök látványos kutyás és lovasbemutatót tartottak, különleges járműveket állítottak ki (egy muzeális értékű Moszkvicsot és egy BigFoot néven becézett óriás terepjárót is közszemlére tettek), emellett különböző színpadi produkciókat szerveztek a közönség szórakoztatására.

Rendőrnap
Civil ruhás "nyomozó"

Felléptek kerületi iskolások (a Jókai Mór iskola néptánccsoportja és a Tamási Áron iskola zenekara), humorral szórakoztatta a nagyérdeműt Bödöcs Tibor, valamint koncertet adott a Kolompos együttes, a Magna cum Laude zenekar, Keresztes Ildikó és – a rendőrnap záróeseményeként – a Bikini. A műsorokkal párhuzamosan gyerekprogramok is zajlottak – a kicsik minivasútra ülhettek, felfújható várban ugráltak, s részt vehettek egy "pindúrpandúr" vetélkedőn. Sor került a "Hegyvidéki rendőrök gyerekszemmel" című rajzpályázat eredményhirdetésére is – a legszebb rajz alkotója értékes ajándékkal térhetett haza.

A rendőrnap során az "Év Hegyvidéki Rendőre" díjakat is átadták. Dr. Fülöp Valter kapitányságvezető a XII. kerületi Közrendvédelmi Közalapítvány jutalmait idén Karmacsi László nyomozónak, dr. Csipler Norbert vizsgálónak, Szarvas Gábornak, a közrendvédelmi állomány tagjának, Olejnyikné Vígh Beáta igazgatásrendészeti munkatársnak és Szigeti János parancsnoknak adta át. Fülöp Valter elmondta: fontos a rendőrség számára az állampolgárok bizalma – a mostani rendezvény is a bizalom erősítését szolgálja. Mint kifejtette: lényeges, hogy az emberek mit gondolnak róluk, az itt élők hatékonynak érzik-e munkájukat.

Rendőrnap
Kitüntették az év rendőreit

A kerület polgármestere, Pokorni Zoltán beszédében kiemelte: fontos, hogy azt a sebet, amely tavaly október 23-án keletkezett, begyógyítsuk. "Az általánosító ítélet mindig igaztalan" – tette hozzá. A politikus azt kívánta a rend őreinek, hogy ne váljanak soha a politika játékszereivé, és tisztességgel, becsülettel végezhessék azt a munkát, amelyre felesküdtek. A polgármester bejelentette: mivel a rendőrség a XII. kerületben is komoly létszámgondokkal küzd, az állások fele betöltetlen, ezért a hegyvidéki önkormányzat vezetői úgy döntöttek, idén felállítanak egy önkormányzati járőrszolgálatot a kerületi rendőrök megbízásával.

-d-