Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tájékozódási versenyek

Pályaavató rendezvényre kerül sor szeptember 9-én. A szervezők célja a tájékozódási versenyek, a tájfutás népszerűsítése, valamint az új, rendszeres négypróbázási lehetőséget nyújtó tanpálya bemutatása, ahol keddenként gyakorlóversenyek lesznek a későbbiekben. Rendezők: a Hegyvidék-KFKI Optimista Sportklub túra-, valamint tájfutó-szakosztályának régebbi és jelenlegi versenybírói. Helyszín: XII. kerületi ifjúsági tábor (Fülemile út 6–8.).
Program: négypróba-(MoMi-TrO-) bemutatók, gyakorlóversenyek;IV. Hegyvidék Optimista Kupa tájékozódási csapatverseny. A négypróbára és a csapatversenyre külön-külön lehet jelentkezni és nevezni a helyszínen, a megfelelő kiírás szerint.
 
Részvételi díj: 250 Ft/pályatérkép (O próbák),300 Ft/csapat (csapatverseny).9.00 IV. Hegyvidék OptimistaKupa.
 
Információk: Németh László, 06-70-219-7346. E-mail:
 
Friss információkért érdemes figyelni a Budapest Bajnokság honlapját. Ajánlott felszerelés: tájoló, vonalzó, íróeszköz (piros alkoholos filc, kék toll), óra, víz, elsősegély-felszerelés, az időjárásnak megfelelő ruházat, a Budai-hegység térképe.
 
MoMiTr-O nyílt versenyek (ahol -O a tájékozódási sport, orienteering/orientierung nemzetközi rövidítése):
 
9.00 :Foot-O: középtávú (15-30 perces) tájfutó egyéni verseny.
 
10:00 :Micr-O: rövid távú (5-10 perces) páros váltófutás.
Információ: www.mikrosprint.hu.
 
Mobile-O futás – csak tájolóval, partner „táv” irányításával.
Információ: www.mobile-o.hu. Utóbbiakra jelentkezés párral (például diák szülővel). Felszerelés: tájoló, walkie-talkie kölcsönözhető.
 
11.00: Trail-O: pályakövetés (500 m) térképi feladatokkal, még kerekes székeseknek is!
Információ: www.mtfsz.hu/trailo.hu
Információ a tanpályáról: www.mtfsz.hu/diaktajfutas.
 
Újabb Ariadné-próba várja az érdeklődőket a gyermekvasút Széchenyi-hegyi állomásánál szeptember 22-én 9 órától. Részletes információ az Ariadné-tanösvényekről, -pályákról: www.spirituart.hu/tajfutas .