Újra megnyitott a Telki Magánkórház

Magyarország első és egyetlen magánkórháza nyolcéves fennállás után január 30-án megújult arculattal, átalakított belsővel újra megnyitotta kapuit a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatást igénylő betegek előtt.


Betegszoba a Telki Kórházban...
A szín- és arculatváltást, valamint az elvégzett átalakításokat a szakmai tevékenységek bővítése is indokolta. Megépült a harmadik műtő, amely már szinte iparszerűvé teszi a beavatkozásokat - mondta Kovács Gábor, a Telki Magánkórház tulajdonosa. Az új műtőre egyébként az OEP által támogatott egynapos sebészeti műtétek számának dinamikus növekedése miatt szükség is van.

Kovács Gábor a megnyitón elmondta, mostantól büszkén vállalja fel, hogy két intézménye van: egy egészségügyi és egy művészeti. A KOGART, a művészeti alapítvány három éve, nyitás óta sikeresen működik. A tulajdonos reméli, hogy a Telki Magánkórház is sikerre van ítélve. Új arculata tudatosan illeszkedik a KOGART-éhoz, ahogyan Kovács Gábor életében - sorsfeladatként - összefonódik az egészségügy a művészettel.

A két intézmény célközönsége azonos - mondta a tulajdonos. - Az a magas minőséget, színvonalas kiszolgálást igénylő, nem szűk réteg, amely ad magára, a környezetére, és fontos számára, hogyan szólítják meg, milyen körülmények között látják el. Ezeknek az embereknek természetes, hogy 4-5 csillagos körülmények között nyaralnak, és szívesen fizetnek azért, hogy egészségügyi problémáikat 4-5 csillagos színvonalon lássák el. Éppen ez az a szolgáltatás, amit a Telki Magánkórház nyújtott, és nyújt a jövőben is.

A magánkórházban az elmúlt nyolc évben túlnyomó részben szülészeti, nő- és gyermekgyógyászati tevékenység folyt. Ez egyre inkább kiegészül a különböző sebészeti beavatkozásokkal és minden olyan műtéttel, amely esetén az állami egészségügy sorba állítja a betegeket: például térd-, csípőprotézis vagy a gerincsebészeti beavatkozások. A kórház nyit a plasztikai sebészet felé, és hangsúlyos a prevenció, valamint a járóbeteg-ellátás is. Budapesten és környékén a Telki Magánkórház az egyetlen olyan intézmény, ahol fél órával a vérvétel után a teljes laboreredményt az ügyfél kezébe adják.

Kovács Gábor úgy véli, a jövő az egészségről szól. A rohanó élet egyre jobban megköveteli a megelőzést, a szűréseket, hiszen egy későn felfedezett probléma sok gondot okozhat, és többe is kerül majd. A tulajdonos beszámolt arról, hogy néhány hónapon belül megnyílik a Budakeszi úton, az Ybl-villában a Telki Kórház VIP háziorvosi rendelője. A háziorvosi tevékenység kiindulópontja egy egészségterv, amelynek része az életviteli tanácsadás, a prevenció és a különböző szűrések. És ha a szükség úgy hozza, mindez együtt jár a Telki Kórházban nyújtott magas szintű járó- és fekvőbeteg-ellátással. Ezáltal a kórház szervezeti keretein belül megvalósul a teljes magán- egészségügyi ellátás.

A megfelelő kórházi és járóbeteg-ellátás hátterének megteremtése után most lehet hiteles háziorvosi szolgáltatást létrehozni, most juthatunk el az alapokig: a háziorvosig és a prevencióig - mondta Kovács Gábor. A VIP háziorvosi rendelő nyártól már várja azokat az ügyfeleket, akiknek fontos az egészség, akik szeretnék tudni, milyen állapotban vannak, szeretnének segítséget kapni ahhoz, hogy folyamatosan jó, vagy legalábbis jobb állapotban legyenek.

Kovács Gábor úgy tartja, hogy az intézményeibe látogatók az ő házába jönnek. Ezért fontos, hogy minden betérővel saját vendégeként bánjanak, és az ügyfelek tudják és érezzék, a KOGART és a Telki Magánkórház - Kovács Gábor háza.