Adventi gyertyagyújtás

Az idei adventi vásár elsősorban abban különbözik a tavalyitól, hogy az önkormányzat ezúttal több pénzt fordított a kulturális programokra, így több hivatásos együttes is felléphet majd – tudtuk meg Lovas Pál alpolgármestertől, a rendezvény megálmodójától. Eördögh Judit főszervező arról tájékoztatott bennünket, hogy a tavalyi vásárosok kilencven százaléka – a várható alacsonyabb bevétel ellenére – ebben az évben is eljön.

A polgármesteri hivatal mellett megrendezett programokon, a korábbi évekhez hasonlóan, egyházi együttesek is fellépnek. A második gyertyagyújtás napján a reformátusok adnak műsort, a következő két szombaton pedig egy-egy katolikus plébánia csoportja.

Kocsis István, a Zugligeti Szent Család Plébánia lelkésze elmondta, csoportjaik az előző öt vásáron is felléptek a Törpe utcában felállított színpadon. Ezúttal december 13-án, az öröm hétvégéjén vendégszerepelnek, így programjukat is ennek jegyében állították össze. A karácsonyi örömről szóló beköszöntő adja meg az alaphangulatot, majd a cserkészek következnek egy betlehemes játékkal (ennek betanítója Molnár Eszter cserkészparancsnok). A kis hittanosok jelenettel és énekkel szerepelnek (Kakukk Andrea irányításával), végül a fiatalok kórusa többszólamú adventi-karácsonyi dalokat ad elő (karnagy: Szilárd Orsolya). Ezután következik az adventi gyertyagyújtás.

A nehezen közlekedő idősek kedvéért néhány nappal később a teljes programot megismétlik a Jókai iskolában, a nyugdíjasoknak szóló hagyományos műsorban.

Kérész Gyula