Agytréning fénnyel és zenével

Agytréning fénnyel és zenével

A mai, felgyorsult élettempónk megnehezíti agyunk harmonikus működését. A körülöttünk lévő információözön „megemészti” az agyhullámainkat, a két agyféltekénk közötti egyensúly felborul. Feszített élettempónk hatására a napközbeni túlpörgős állapot megnehezíti a pihenésünket, alvásunkat, és rossz hatással van az egészségünkre. A felhalmozódó energiahiány eleinte a teljesítményre, a másokkal való kapcsolatokra, a munkabírásra, később a szervezetre és az egészségre is negatívan hat. Mindennek teljesítmény- és kreativitáscsökkenés, tanulási problémák, memóriaromlás, mentális és pszichoszomatikus betegségek is lehetnek a következményei.

Az emberiség évezredek óta ismeri a fény és a hang szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. Az agytréning alapja, hogy az információk feldolgozásának sebessége és mértéke karbantartással fejleszthető. Ez nem azonos az agykontrollal, ugyanis passzív meditáción alapul. Az agytréning fényés hangterápia segítségével olyan frekvenciára juttatja az agyat, ahol a szemre és a fülre ható ingerek különleges tudati állapotot hoznak létre. Ebben az állapotban elérhető az agyféltekék összehangolása, így növelhető a tolerancia, a kreativitás, a nyitottság, és akár a fogyásunkat is segítheti. A fény- és hangkészülék segítségével is jótékony anyagok keletkeznek (például endorfi n, szerotonin), amelyek előnyösen befolyásolják a szervezet működését. A fény-, hangterápia segítségével az agy megtanítható arra, hogy ezeket a természetes agyhullámokat egyedül is képes legyen megtermelni.

A kezelés során egy speciális szemüveget kapunk, amelyben nyolc kicsi fény villog, és egy fülhallgatón keresztül zenét hallunk. A számítógép által vezérelt, a NASA által kifejlesztett és személyre szabható program felélénkíti a nem megfelelően működő agyterületeinket. Kellemes, ellazult, relaxáló állapotba kerülünk, és a megjelenő színek, formák, képek, hangok segítenek kapcsolatba kerülni a tudatalattinkkal. Egy kezelés 30-40 percig tart. Célszerű életmóddá tenni a befelé figyelés félóráját, mondják a szakemberek, de az agy tanulási ideje egy hónap, addig semmiképpen se hagyjuk abba a kezelést.

Az agytréning mindenkinek ajánlható, pici gyerekeknek éppúgy hatásos, mint idősebb korban. Pótolja a stressz okozta agyhullám-hiányosságokat, de agyi katasztrófák után is segíthet. Nagyon hasznos az érzelmi problémák feloldására, valamint eredményesek a tanulást segítő programok is. Nincs mellékhatása, a legrosszabb, ami történhet velünk, hogy rosszat álmodunk.

Bővebb információ: www.egeszsegkapu.hu.

B. J.