Allergiás, asztmás, gyakran beteg?

INDISOBÁNYA – gyógyászati lehetőség légúti betegeknek és preventív megoldás egészségeseknek a Sportkórházban!

Allergiás...

Az egészség és wellness új értelmezése. A XX. század végén robbanásszerűen megnőtt az allergiás, asztmás és egyéb felső és alsó légutakkal kapcsolatos megbetegedések száma, ami elsősorban az ún. „nyugati típusú életforma” terjedésének köszönhető. A fent említett betegségek kezelhetőek és megelőzhetőek. Hatásos gyógymód, ha valaki felkeres egy természetes sóbányát, ahol csak mélyeket kell lélegezni, és máris jobban érzi magát. Az érzet a tengerek sós, tiszta levegőjéhez hasonló. A természetes sóbánya a legritkább esetben terem városokban.

A kutatók, tudósok már kidolgoztak egy olyan eljárást, amellyel a sóbányamikroklíma-terápiát mesterséges körülmények között, speciálisan kialakított, zárt helyiségben is megvalósíthatják.

A módszer lényege és egyedülállósága abban rejlik, hogy egy különleges INDISO-SPELEOGENERÁTOR segítségével reprodukáljuk a természetes sóbányák mikroklímáját, ahol a hatóanyag a természetes sóbányából való ionizált só, amelyet a kezelés során nem párologtatnak, így a levegő száraz marad, igen finom a klíma-szemcseméret, és a légzés során nem tapad a beteg nyálkahártyájára. Nem irritál lélegzetvétel közben, ezért a hatóanyag elkerülhet a legkisebb hörgőcskékig a tüdőben, kivédve ezzel a korábban alkalmazott nedves terápiák hátrányait.

Hogyan is képzeljünk el egy ilyen kezelőhelyiséget? Mire van szükség? A Budapesti Sportkórházban az EU által elfogadott irányelvek szerint működő INDISO rendelő relaxációs központként funkcionál, ahol odafi gyelnek a betegekre. A gyerekeknek terápiás játszóházat hoztak létre, a felnőtteknek olvasóés sakkszobát is berendeztek. Orvosi szűrővizsgálat és javallat előzi meg a terápiát. Ezt követően egy teljes kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. A terápia hatékonysága különösen kimagasló, a tüdőgyógyász és fül-orrgégész kollégiumok támogatják alternatív megoldásként. Nemzetközi kutatások megállapították, hogy a felnőtteknél 88-90%, gyermekeknél 90-96%-ban értek el jelentős javulást. A terápia eredményeképp elérhető a teljes, 100%-os, tünetmentes gyógyulás!

A fentiekkel összefüggésben Dr. Tóth László fül-orr-gégész főorvost kérdeztük az INDISOBÁNYA-TERÁPIA klinikai hatásairól.

Kedves doktor úr, kifejtené néhány szóban, hogy mely megbetegedések esetén javallott a kúra alkalmazása? Van-e ellenjavallat?
– Összességében olyan betegeknek és egészségeseknek ajánlott a terápia, akik szeretnének megszabadulni krónikus, gyakran gyulladás okozta légúti panaszaiktól, köhögésüktől, az állandó betegeskedésektől, s ellenállóbb, teherbíróbb és egészségesebb szervezetet szeretnének. Részleteiben: asztmásoknak, allergiásoknak, szénanátha, Krupp, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, légúti gyulladásos betegségek, bőrproblémák esetén, dohányosoknak, teljesen egészséges városlakóknak preventív immunerősítésre, sportolóknak teherbíróképesség-fokozóként. Abszolút ellenjavallatot csak az akut fertőzések, a kifejezett súlyos magas vérnyomás, valamint az egyéb cardiovascularis dekompenzációs állapotok jelentenek.

Hogyan néz ki a terápiás hatásmechanizmus?
– A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe, illetve az egyéb légjáratokba is. Ott feloldódik, magához vonzza a szenynyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A kezelés minden légúti gyulladásos betegség (valamennyi alsó és felső légúti, asztmatikus, bronchiális, hurutos vagy allergiás) alapját, a gyulladást szünteti meg a vírusok, baktériumok elpusztításával, vagyis visszaállítja az egészséges állapotokat!

Miben nyilvánul meg a betegek egészségi állapotának a javulása?
– A terápia eredményeképp általánosan helyreáll a hörgők tónusa, javul a légzés, légzésfunkció, ami a szervezet egyéb szisztémáinak normalizációjához vezet. Az immunerősítő faktor révén negyedére csökken a betegnapok száma, a szervezet ellenállóbb lesz! A kifejezetten asztmás, kruppos problémákkal küzdők esetében megszűnik a hörgőgörcsöt kiváltó gyulladás, a hörgők légátjárhatósága normalizálódik, megszűnnek a rohamok. Allergiás panaszok esetén normalizálódik a vérben az allergiás tüneteket kiváltó IgE-, valamint Hisztamin-szint, eff ektív nincs, ami kiváltsa a tüneteket. Allergiás rhinitisnél lényegesen javul az orrlégzés, megszűnik az orrnyálkaduzzanat. Hurutos problémáknál a köpetoldó hatás révén a gyökereinél szüntetjük meg a problémát. Egyszóval a beteg klinikai állapota javul! Sportolóknál a tüdőkapacitás maximalizálásának köszönhetően maximális teherbírás és teljesítőképesség érhető el.

(x)

Információ, időpont:
INDISO Kft.
Rendelő:
Országos Sportegészségügyi
Intézet
1123 Budapest, Alkotás utca 48.
Telefon/fax: +36/1/789-8270
Mobil: 06-70-317-6959
www.indiso.eu, info@indiso.eu