Antológia a Hegyvidékről

Reményt és jövőt adok nektek címmel nyílt kiállítás a Barabás Villában a Magyar Kultúra Napján, és ugyanekkor mutatták be a napokban megjelent Hegyvidék antológiát is.
Antológia
Gárdonyi Géza, Tamási Áron, Nemes Nagy Ágnes, Német László, Zelk Zoltán – csak néhány név a sok közül, akiktől vers olvasható a most megjelent Hegyvidék antológia című kötetben. De Garay János zugligeti, pünkösdi hangulatképe, vagy Krúdy Gyula Fácánt megidéző írása is érdekes olvasmány lehet mindazoknak, akik érdeklődnek szűkebb hazájuk története iránt.

Pokorni Zoltán polgármester a Barabás Villában megrendezett eseményen elmondta, maga is meglepődött, amikor megtudta, milyen sok költeményt inspirált a Hegyvidék, és külön felhívta a figyelmet Petőfi Sándor Zugligetben íródott versére.

Szederkényi Károly, a Mária Rádió vezetője, a Farkasréti templom plébánosa II. János Pál pápa gondolatát elevenítette fel, miszerint a művészet meghívás az élet élvezetére és a jövőről való álmodozásra. „A művészet iránti fogékonyság mindenkiben ott van, mindenki művész, még ha nem is kapott különleges talentumot, de mindenki arra hivatott, hogy széppé tegye az életét”, mondta Szederkényi atya.

Antológia

A kötetben is szereplő Tamás Menyhért és Tornai József saját maguk mondták el költeményeiket a rendezvényen. A kiállításmegnyitó és a könyvbemutató estéjét a Solti György Zeneiskola fuvolaegyüttesének játéka tette hangulatosabbá. A kettős rendezvény látogatói megtekinthették a 2007-es Városmisszió felhívására beérkezett díjnyertes műalkotásokat is (képünkön).

B. A.