Aurdent: abszolút fogászat

Nincs várakozás, nincs fúrás, nincs fájdalom, nincs félelem. Elképzelhető mindez együtt egy fogászaton? Igen, abszolút! A Nógrádi utcában működő Aurdent Fogászati Központ nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy segítsen megváltoztatni az emberek elképzelését a fogorvosi vizsgálatokról és kezelésekről. Ma szinte mindenki fél fogorvoshoz menni, több okból is: egyrészt tartunk attól, hogy hiába beszéltünk meg az orvossal előre egy időpontot, mégis esetleg órákat kell majd várakoznunk, amíg sorra kerülünk. Félelem kerülget bennünket amiatt is, hogy miután beültünk a fogorvosi székbe, a doktor nemcsak a fájó, hanem több másik, általunk épnek vélt fogunkról is megállapítja, hogy szuvas, és azokat is ki akarja majd fúrni. A legjobban persze a fúrással járó fájdalomtól rettegünk – nem csoda hát, ha általában irtózunk a fogászatoktól.

Aurdent

Az Aurdent ezeket a félelmeket szeretné eloszlatni páciensei körében. Először is: a központ egyik legfőbb alapelve, hogy a páciensek ideje még az orvosok idejénél is többet ér – ennek megfelelően a kezelések tervezett időtartamát inkább túl-, mint alulkalkulálják, így nem fordulhat elő, hogy valaki a csúszások miatt várakozni kényszerüljön. Ami a fúrást és a fájdalmakat illeti: ezekről szintén megfeledkezhetünk, ha megfogadjuk az Aurdent fogorvosainak tanácsait.

Korai diagnózissal elkerülhetőek a felesleges beavatkozások
Minden bizonnyal a fogorvosi kezelésektől való beidegződött félelem az oka annak, hogy addig halogatjuk panaszaink kivizsgálását, ameddig csak lehet. Csakhogy ez rossz stratégia: a későn felfedezett problémák általában már csak fájdalmas és hosszadalmas – és nem mellékesen igencsak költséges – beavatkozásokkal orvosolhatók. Fogaink egészségét leginkább úgy tudjuk megőrizni, ha rendszeresen, legalább évente egyszer – ideális esetben félévente – kontrollvizsgálaton veszünk részt.

A fogszuvasodással szemben úgy lehet a legeredményesebben védekezni, ha azt a lehető leghamarabb felismerik. Ma az egyik legkorszerűbb vizsgálati eszköz a Magyarországon még ritkaságnak számító, az Aurdentnél azonban már használatban lévő Vistaproof számítógépes lézerdiagnosztikai készülék, amellyel a fogállomány kóros elváltozásai nagyon korán diagnosztizálhatók. Ezzel az eszközzel a szuvasodás okozta károsodásokat már akkor fel lehet tárni, amikor azok szabad szemmel még nem láthatók, sőt még a fogröntgen sem talál semmit (ez utóbbi technológia csak a 2-3 mm-nél nagyobb lyukakat tudja megmutatni).

Aurdent

Monitoron látható a lézeres vizsgálat eredménye
A Vistaproof lézerdiagnosztikai készülék a fogfelszínen található lepedék (kariesz baktérium bomlástermék) elhelyezkedéséről és mennyiségéről ad pontos képet. Az úgynevezett orálkamera képét egy számítógépes program segítségével monitoron a páciens is nyomon követheti, így személyesen is meggyőződhet fogazata állapotáról. A fogfelszín megtisztítása után még a láthatatlan, rendkívül kicsi szuvasodás is gyorsan és biztonságosan diagnosztizálható. A színes képeken jól látható a szuvasodás térbeli elhelyezkedése és mértéke, így könnyen meghatározható és érthető módon elmagyarázható, hogy mely területekre érdemes jobban odafi gyelni fogmosás során, illetve melyik fog szorul kezelésre. Az egyes felvételek bekerülnek a páciens személyi dossziéjába, ezáltal lehetővé válik, hogy éveken keresztül nyomon lehessen követni az illető szájhigiéniájának alakulását.

Ózonterápiánál nincs szükség fúrásra, tömésre
A fogszuvasodás megszüntetése a legutóbbi időkig csak a megbetegedett fogállomány eltávolításával, fúrással és töméssel volt lehetséges, ami a legtöbb esetben sajnos együtt járt az egészséges fogszövet egy részének eltávolításával is. Ma már azonban elérhető olyan technika, amellyel a megbetegedett fogszövet megtartható, remineralizálható (az ásványi anyagok, mint a kalcium és a foszfát, vissza tudnak épülni a fogállományba), s így eredeti formájában és funkciójában helyreállítható a fogazat.

Ilyen technika az Aurdentnél alkalmazott ózonkezelés, ami egy nagyon egyszerű és gyors folyamat. A kezelendő fogfelület alapos megtisztítása után a szuvas területre egy speciális kézi műszerrel ózongázt juttatnak. Az erősen fertőtlenítő hatású gáz a körülbelül 20 másodperces kezelés alatt elpusztítja a szuvasodást okozó baktériumok 99,9%-át a fog felszínén és a barázdákban, anélkül, hogy eközben az ép fogállományt el kellene távolítani. Ezután egy magas ásványianyagkoncentrációjú folyadékkal ecsetelik be a fogat, amivel elindítják az ásványi anyagok visszaépülését a kezelt területen.

Aurdent

A terápia otthon folytatódik
A páciens otthoni kezelésre egy speciális fogkrémből, szájvízből és szájsprayből álló készletet kap, amelyek magas koncentrációban tartalmazzák a fog számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat (kalcium, foszfát, cink és olyan mikroba elleni hatóanyagokat, mint a xylitol). Ezáltal a kemény fogállomány újra hozzájut azokhoz az ásványi anyagokhoz, amelyeket a szuvasodás keletkezésével elveszített. Az utókezelés 4-6 hétig tart, eredményeként elkerülhetők lesznek a nagyobb fájdalmas beavatkozások, mint például a gyökérkezelés. Az ózonterápia további rendkívül fontos eredménye, hogy a kezelt és remineralizálódott területeken nagyon kis valószínűséggel alakul ki újra szuvas elváltozás.

Ha a tökéletes látvány is fontos…
A szép fogak nemcsak egészségesek, hanem esztétikailag is tökéletes látványt nyújtanak. Az esztétikai szempontból ideális fogazat kialakításához az Aurdent Fogászati Központ a legmodernebb és legjobb fogászati anyagokat és technológiákat (számítógéppel támogatott tervezés és gyártás) használja fel. A fogtechnikai laboratórium ISO minősítéssel rendelkezik, így a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelel.

Ha a fogak összképe már kifogástalan, ám elégedetlenek lennénk ajkunk kontúrjával, vastagságával, szimmetriájával, esetleg zavarnak bennünket az ajak körül kialakult apró ráncok, akkor már csak az ajakfeltöltés hiányzik a tökéletes látványhoz. A fogászati központtal együttműködő Aesthetic Plasztikai Sebészet orvosainak segítségével nemcsak a mosolyunk lesz elragadó, hanem ugyanolyan fiatalnak nézhetünk ki, mint amilyen fiatalnak érzzük magunkat.

Aurdent

(x)