Avatóünnepség a Sportmaxban

Neves sportolók és közéleti személyiségek jelenlétében adta át Pokorni Zoltán polgármester Buda legnagyobb sportközpontját, a hegyvidéki Sportmaxot. A központ üzemeltetője az avatóünnepségen bejelentette: a megnyitó alkalmából támogatást adnak a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek.
*
Pokorni Zoltán a megnyitón
A nettó négymilliárd forintba kerülő, teljes egészében a hegyvidéki polgárok pénzéből készült sportközpont az önkormányzat legnagyobb vállalkozása – hangsúlyozta a kerület polgármestere az új Sportmax avatóünnepségén. Pokorni Zoltán elmondta: a komplexumban helyet kapott egy 1800 négyzetméter alapterületű, mobil lelátóval kialakított csarnok, amely a sporteseményektől a koncertekig számtalan nagy közönséget vonzó programot tud befogadni; továbbá elkészült egy 25 méteres fedett uszoda és egy rendkívül korszerű wellnessközpont is. A polgármester megjegyezte, a tervezők, Turányi Gábor és Turányi Bence leleményességének köszönhető, hogy az épület – noha számtalan funkciónak helyet biztosít – sokkal kisebbnek látszik, mint amekkora.

Pokorni Zoltán nemcsak az építészek, hanem a kivitelezők munkájáról is elismeréssel szólt, s köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a Csörsz utcai létesítmény megvalósításához. Külön kiemelte elődje, Mitnyan György tevékenységét, valamint a képviselők és a polgármesteri hivatal munkatársainak közreműködését. Reményét fejezte ki: a Sportmax mint üzemeltető – amelynek már van gyakorlata abban, hogyan kell működtetni egy sportcentrumot – képes lesz élettel megtölteni a helyszínt.

Skripeczky Ákos, a Sportmax kommunikációs igazgatója az átadási ünnepségen közölte: távlati céljuk, hogy a sport nagyobb szerepet kapjon mindennapjainkban, váljon életünk szerves részévé. Szeretnének mindenkinek lehetőséget biztosítani a sportolásra. E szándékukat szimbolizálva a Sportmax megnyitása alkalmából anyagi támogatást nyújtanak a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek, amely közel két évtizede szervez rendszeres edzés- és versenyprogramokat az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos emberek számára.

z.