Bölcsődéket, óvodákat fejleszt az önkormányzat

Növekszik az elhelyezésre váró bölcsődés- és óvodáskorúak száma a kerületben, ezért a hegyvidéki önkormányzat folyamatosan bővíti intézményi kapacitásait. A napokban új bölcsődei csoportszobát és óvodai tornatermet adott át Pokorni Zoltán polgármester a Zugligetben.

Míg néhány évvel ezelőtt a kevés gyermek miatt csökkenteni kellett a bölcsődei, óvodai kapacitásokat, most éppen az okoz nehézséget, hogy egyre többeknek kell ellátást biztosítani. Erről a kerület polgármestere beszélt, amikor – az említett férőhelyproblémákat enyhítendő – egy új, húsz gyermek befogadására alkalmas csoportszobát adott át a Zugligeti Bölcsődében.

Pokorni Zoltán az avatáson elmondta: a hegyvidéki önkormányzat célja az, hogy minden jelentkező kerületi intézményben kapjon helyet. Ennek megfelelően, az Oktatási Minisztériummal együttműködve, a Bíró utcai bölcsőde és óvoda befogadóképességét is megnövelték. Mint megtudtuk, a következő években további bővítésekre lehet számítani, sőt, akár új bölcsődék, óvodák kialakítása is szükségessé válhat.

Bölcsődéket
Új tornaterem a Zalai úti intézményben

A zugligeti intézményben az új csoportszoba kialakításával együtt egy összetett, mintegy tízmillió forintos beruházást hajtott végre az önkormányzat. Az új szoba a játszóház helyén kapott helyet, amelyet a régi óvodai tornaterembe költöztettek át. A tornatermet az utcai bejárathoz közeli mosókonyha területén alakították ki, ez utóbbit pedig egy kisebb, üzemi célú helyiségbe telepítették. A kivitelezés szempontjából a legbonyolultabb feladatot az új tornaterem kialakítása jelentette, itt ugyanis át kellett tervezni a fűtésrendszert, a víz- és csatornahálózatot, ráadásul egy speciális építészeti megoldással azt a főfalat is ki kellett váltani, amely felett a kazánház található.

z.