A csatornaleeresztők használatának korlátozása

Kerületünkben a Budapest Fővárosi Közgyűlés 2002-ben a Bürök utca–Denevér út sarkán, illetve a Jánoshegyi út 10503/13. hrsz. alatti csatornaleeresztő helyeket jelölte ki a települési folyékony hulladék elhelyezésére.

A környéken lakóktól érkezett néhány panasz a leeresztőhelyek használatával kapcsolatosan, ezért a leűrítőhelyeken elhelyezhető folyékony hulladék mennyiségét, minőségét, az ürítés módját és időpontját a közcsatorna üzemeltetőjével történt egyeztetés alapján az alábbiak szerint korlátoztam.

Mindkét leürítőhelyen kizárólag a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat illetékességi területén keletkezett lakossági és közületi folyékony hulladék helyezhető el, munkanapokon 7–11 óráig. A Bürök utca–Denevér út sarkán lévő leürítőhelyen napi 3, a Jánoshegyi út 10503/13. hrsz. alatti leürítőhelyen napi 2 leeresztést engedélyeztem. Az említett mennyiség feletti folyékony hulladékot az Észak-pesti, Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepre, vagy a békásmegyeri koncentrált csatornaleeresztő helyre kell elszállítani.

Kérem, hogy amennyiben a fentiekben megjelölttől eltérő használatot tapasztalnak, szíveskedjenek a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának írásban bejelenteni (XII., Kiss János altábornagy utca 43–45., telefon: 909-1520, fax: 202-0052).

Dr. Gaál Szabolcs Barna
jegyző