Elkelt a Postapalota

Elkelt a Magyar Posta eladásra kínált Krisztina körúti székháza: az egyetlen jelentkező, a WPR Primus Kft. – a Wallis-csoport projektcége – vette meg az ingatlant. A több mint 5500 négyzetméteres telken álló, csaknem 19 ezer négyzetméter hasznos alapterületű, 1924-ben épült, fővárosi védettségű Postapalotát a pályázati felhívásban meghatározott négymilliárd forint plusz áfa minimálárat meghaladó összegért adták el.

A nyilvános felhívás megjelenése előtt a Posta európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki új székhelyét a XIII. kerületi Népfürdő utcában. Az újonnan épített, 23 ezer négyzetméteres irodaházat a társaság legalább 2017. december 31-ig veszi bérbe az Ablon csoporthoz tartozó Globál Immo Kft.-től, havi 400 ezer eurós bérleti díjért, ami a tízéves bérleti idő alatt mintegy 12 milliárd forintos kiadást jelent.

A Posta költségmegtakarítással indokolta a több telephelyen működő szervezeti egységeinek bérelt irodaházba történő összeköltöztetését. Tomecskó Tamás szóvívő szerint, mint az MTI közölte, „a korszerűtlen munkahelyek felújítása olyan sok pénzt emésztett volna fel, hogy a társaság inkább az olcsóbb bérleti megoldás mellett döntött”. A Postapalotában működő postahivatal a Mammut II. üzletházba, egy 833 négyzetméter alapterületű üzlethelyiségbe költözik, melynek kialakításával a közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőnek ez év június 30-ig kell elkészülnie.

z.