Felvirágoztatják a kerületet

Termelői áron kínál szebbnél szebb virágokat a János Kert kertészet. A János kórház tőszomszédságában működő kisvállalkozás helyben nevelt növényekkel és környezetvédelmi akciókkal várja a kerületi polgárokat.

*
Kovács Tamás mindig újabb környezetvédő akciókon töri a fejét
Kovács Tamás, a János Kert vezetője a Hegyvidéknek elmondta, lehetőségeikhez mérten igyekeznek minél több, a környezet védelmét célzó programot elindítani. Évek óta több száz cserjét adományoznak a kerületi óvodáknak és iskoláknak; a gyerekek a madarak és fák napján ültetik el a növényeket. Az idén harmadik alkalommal szervezték meg a Föld napi „akkumulátorért virágot” akciót. Több száz akkumulátort gyűjtenek így össze, a veszélyes anyagokat tartalmazó áramforrásokat egy erre szakosodott cég szállítja el és ártalmatlanítja.

Jövőre új programot indítanak: két használt, kidobásra ítélt autógumiért egy nyári palántát ajánlanak. A polgároktól kapott gumikért a feldolgozó játszószereket és ütésgátló gumiszőnyegeket ad, amelyeket, ha megvalósul, a János kórház területére tervezett játszótérre helyeznének ki.

Mivel a János Kert nem csupán forgalmazással, hanem termeléssel is foglalkozik, a telephelyén a bevásárlóközpontoknál olcsóbban kínálja a vágott és cserepes virágokat. A több mint nyolcszázféle szobanövény mellett vegyszereket, virágföldet, kertészeti eszközöket, hasznos kiegészítőket is lehet kapni a kertészetben.

m.