Fizetnek azért, hogy játszhassanak

Két esztendő alatt két osztályt ugrott a Hegyvidék SE férfi nagypályás labdarúgócsapata, amely jelenleg a Budapest-bajnokság első vonalában szerepel. Szezonkezdetkor a vezetők a biztos bennmaradást tűzték ki célul, a lendület azonban, úgy tűnik, kitart a magasabb osztályban is, hiszen jelenleg a tizenhat csapatos ligában a negyedik helyen áll az együttes.

A Hegyvidék SE egyik alapító szakosztálya a nagypályás labdarúgás. Bár a hangsúly az utánpótlás-nevelésen van, a „nagyok” évről évre szállítják a jó eredményeket. Valamennyi játékos amatőr státuszú, nem pénzért játszik, sőt ők fizetnek tagdíjat – a Budapest-bajnokságban szereplő egyesületek között a legtöbbet –, hogy hétvégén pályára léphessenek. Maguk veszik a szerelésüket, hozzájárulnak a pályabérlethez, finanszírozzák az utazásokat.

fizetnek

Természetesen a focisták is kapnak az egyesületnek juttatott önkormányzati támogatásból, amit az edzésekhez szükséges kellékek megvásárlására, illetve a pálya bérlésére fordítanak. Sajnos, a kerületi vállalkozók egyelőre nem ismerték fel a csapatban rejlő lehetőségeket, holott nagy szükség lenne a támogatásukra. Ahogyan a szurkolókéra is, hiszen az eredmények ellenére egy néhány fős „kemény magon” kívül senki nem buzdítja a Hegyvidék SE-t.

Ebben az osztályban háromnégy profi körülmények között működő csapat is van, azokat szinte lehetetlen megelőzni, így a feljutás egyelőre nem szerepel az elvárások között. A távlati cél egy biztos Budapest-első osztályú csapat felépítése, ami játéklehetőséget tud biztosítani a Hegyvidék SE legtehetségesebb utánpótláskorú játékosainak. Jelenleg ugyanis zömében huszonévesek alkotják a keretet, amely – Bajzik József irányításával – heti három edzéssel készül a bajnoki mérkőzésekre. Sokat köszönhetnek az egykori huszonötszörös válogatott védő Bánfi János szerepvállalásának, aki ellenszolgáltatás nélkül segíti a csapatot.

mm.