Gyógyulás masszázságyon

Szürreális élménye lehet annak, aki véletlenül betéved egy Ceragem-központba, s ott egymás mellett fekvő, fehér ruhás, az arcukhoz időnként világító tárgyat helyező emberekkel találja szembe magát. Persze a legtöbben ismerős ajánlására térnek be, így őket nem lepik meg a látottak: a központban egy különleges távolkeleti gyógyító technikát lehet ingyenesen kipróbálni.

Kincs. Dél-koreaiul ezt jelenti a ceragem szó, amelyet egy gyógyító masszázságy márkaneveként egyre többen ismernek a világban. A keleti országban kifejlesztett termo-akupresszúrás fekvőalkalmatosság a sokoldalú gyógyító képességének köszönheti népszerűségét, amelyhez valószínűleg nagyban hozzájárul a különleges marketingtechnika is. A hivatalos márkaképviseleteknél ugyanis mindennap ingyenesen lehet használni a gyógyító maszszázságyat, és aki szeretné, megveheti azt. De egyáltalán nem kötelező a vásárlás – még akkor sem, ha valaki több százszor igénybe vette a próbakészüléket a bemutatóteremben.

Gyógyulás maszzázságyon
Az egészség mindenkinek jár, jogunk van a betegség nélküli, boldog élethez – jellemzi a Ceragem filozófiáját Baranyi Judit, aki a Márvány utcai márkaképviseletet irányítja a tavaly őszi nyitás óta. Mint mondta, teljesen természetes, hogy valaki húszszor, harmincszor, vagy akár két-háromszáz alkalommal is elmegy hozzájuk. Nem árulnak zsákbamacskát, mert mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg az ágy jótékony hatását – emelte ki. Ráadásul a próbák alkalmával a használat helyes módja is elsajátítható.

A Ceragem-ágy a természetgyógyászok és gerincgyógyászorvosok tapasztalatait egyesíti magában – magyarázta az ügyvezető. A masszírozást automatikusan irányított jáde-görgők végzik, amelyeket – a természetgyógyászok szerint energiaátadó képességgel bíró – jáde-kövekből készítettek. Ugyanakkor akupresszúrás kezelés is történik (tizenöt kiemelten fontos területen áll meg a masszírozó fej, és nyomással hőt ad át a testnek), illetve egy kézi kezelő segítségével hélium- és infravörös fényeket alkalmazó fényterápia is zajlik. Az ágy javítja az általános közérzetet, erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregtelenít, ellazítja a merev izmokat. A készülék rendszeres, napi használatát elsősorban mozgásszervi megbetegedések, gerincbántalmak, belső gyulladások, egyes bőrbetegségek, csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, allergia, asztma és depresszió kezelésére, illetve a látás javítására ajánlják – sorolta Baranyi Judit.

Az automatikus irányítású kezelési program 40 percig tart. A bemutatóteremben 19 maszszázságy áll, a kezelésre csak egy palacknyi vizet, két lepedőt, valamint fehér vagy világos színű, vékony pamutpólót és nadrágot kell vinni. (A fehér színű ruházat higiéniai okokból, illetve az infravörös sugárzás hatékonysága érdekében szükséges.) 

Amikor a Márvány utca 17. szám alatti irodaház földszintjén található központban jártunk, épp két csoport váltotta egymást. A távozók elmondták, hogy úgy érzik, a masszázságy használata valóban sokféle problémára nyújthat megoldást. János (71 éves) elújságolta, hogy a kúrák óta jóval könnyebben tud járni, már bot sem szükséges a közlekedéshez. Az együtt érkező házaspár, Erzsébet (60) és József (67) arról számolt be, hogy reumás panaszaikon enyhített a kezelés. Mária (62), aki szemészorvosként dolgozik, állandó fejfájásának elmúlását várja a készülék alkalmazásától, ami egyelőre még nem következett be; ugyanakkor a mindennapi mozgás során már tapasztalja a Ceragem-ágy kedvező hatását.

-z-