Hatékonyabb ellátás az új gondozási központban

A három gondozási központ öszszevonásával januártól egyetlen intézményben összpontosul a kerületi idősellátás. A Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ létrehozásától az önkormányzat a szolgáltatások minőségének további javulását várja.
*
A „Nem csak a 20 éveseké a világháló” programnak nagy sikere van
Az idősek ellátását évek óta a Németvölgy, a Normafa és a Virányos Gondozási Központ végzi. Feladataik többségét, területi felosztás alapján, önállóan látják el, míg bizonyos szolgáltatásokat – a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást, vagy a „Nem csak a 20 éveseké a világháló” programot – a Németvölgy szervezi. Az összevonást követően a jelenlegi gondozási központok a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ telephelyeiként, az eddigi vezetőhelyettesek felügyelete mellett, változatlan formában működnek tovább, az új intézményt a Németvölgy Gondozási Központ vezetője irányítja.

Kovács Lajos alpolgármester lapunknak elmondta: az új szervezeti felépítést több mint egy éve teszteli az önkormányzat, hiszen a Normafa és a Virányos Gondozási Központ vezetőinek távozását követően, 2007 óta a Németvölgy Gondozási Központot igazgató Győriné Lung Dorina látja el az intézmények irányítását. Az eltelt időszak tapasztalatai azt mutatják, nincs szükség három önállóan működő, külön vezetőket és helyetteseket foglalkoztató intézményre, a központosított irányítás a korábbinál hatékonyabb működést biztosít.

Mindezek ismeretében a képviselő-testület úgy döntött, hogy a Németvölgy, a Normafa és a Virányos Gondozási Központot december 31-vel megszünteti, jogutódjukként pedig 2009. január 1-jével létrehozza a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központot. Az ellátottak mindebből a remények szerint csak a szolgáltatások színvonalának emelkedését észlelik, hiszen az ellátásokat változatlan formában és helyen, a jól ismert gondozók segítségével vehetik igénybe. A korábban megüresedett vezetői státuszokat megszüntetik, s az üres helyekre gondozókat vesznek fel.

mm.