Hódítsd meg a hegyet!

Ha friss levegőn, csodálatos panorámát kínáló környezetben szeretne sportolni, a Normafán a helye április 27-én, a 8. Volvo Hegyvidék Félmaraton és Váltón! Idén már nyolcadik alkalommal tehetik próbára állóképességüket a futás és a túrázás szerelmesei a Budai-hegység emelkedőin és lankáin. A hegyi megmérettetést választók kanyargó félmaratonit (21,095 km) teljesíthetnek egyéniben és háromfős váltóban (9,8–7,8–3,5 km), de emellett 2 kilométeres félmaratonka és 8 kilométeres családi gyalogtúra is várja a mozgás elkötelezettjeit a Normafánál.

A versenyekre a www.futanet.hu oldalon található nevezési lap kitöltésével, vagy személyesen a BSI irodájában (XIII., Váci út 152–156.) lehet jelentkezni. Nevezéseket a verseny napján is elfogadnak 8.30-től, legkésőbb az adott futam rajtja előtt negyedórával. A félmaraton és váltó 11-kor, a családi futás 11.20-kor, míg a családi gyalogtúra 10 és 11 óra között indul. A verseny ideje alatt a Csillebérci Szabadidőközpontban színes, tartalmas programok várják a résztvevőket. A rendezvény fővédnöke: Pokorni Zoltán polgármester.

A hegyvidéki iskolák a XII. kerületi Szabadidősport Központban (Csörsz utca 2–4.) leadott kollektív nevezés esetén ingyenesen indulhatnak a versenyen.

Az esemény ideje alatt, 11.00 és 13.30 között 20-30 perces, részleges útlezárásokra kell számítani a Csillebérc–Konkoly Thege Miklós út–Eötvös út– Normafa út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Béla király út–Csillagvizsgáló utca–Tündérhegyi út–Jánoshegyi út–Konkoly Thege Miklós út–Csillebérc útvonalon. A szervezők számítanak az arra közlekedők és a környék lakóinak megértésére, egyben kérik Hegyvidék polgárait, kicsiket és nagyokat, hogy minél nagyobb számban buzdítsák a versenyzőket.

(G.)