Isten veled, Jenő!

Isten veled, Jenő!

Gyászolunk: 64 éves korában végleg eltávozott közülünk dr. Müllner Jenő Aranytollas újságíró, sajtótörténész, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria igazgatója, a Hegyvidék lap egykori főszerkesztője.

Amikor 2006 nyarán felállt a főszerkesztői székből, hogy immár nyugdíjasként átmenjen a Beethoven utca másik oldalára, a helytörténeti gyűjteményhez, nyugodtabbnak látszó munkakörbe, elvitt egy darabot a szívünkből. De tudtuk, bármikor átsétálhatunk hozzá egy kis magánbeszélgetésre. Most hiába keressük… Nem sejtettük, hiszen ő sem készült rá, hogy az élet ilyen gyorsan és váratlanul elengedi majd a kezét – talán mert „odaát” is szükség van arra, amit ő tudott.

Újságírással már régóta foglalkozott, és ebbéli tehetsége a rendszerváltást követően teljesedett ki. Neve először az 1991. júniusi Hegyvidék lapszámban szerepelt az impresszumban, ezután tizenöt évig irányította az újságot. Erkölcsi tisztasága és objektív szerkesztői elvei miatt tisztelték őt. A hegyvidéki polgárok szolgálatát tekintette feladatának, arculatot adott a kerület lapjának, mind formájában és tartalmában, mind munkatársi gárdájában. Irányítása alatt a Hegyvidék többgenerációs szellemi műhellyé vált, számos újságíró pályája indult itt.

Büszkék vagyunk az örökségre, amelyet Jenő ránk hagyott, s amelyet főszerkesztőként, barátként belénk nevelt, mert ő is büszke volt ránk, akik a munkáját részben kiteljesítettük. Mi még akkor is halljuk hangját, rekedtes nevetését, látjuk figyelő tekintetét, ha ez már csak bennünk játszódhat le, akik ismertük, szerettük, tiszteltük őt.

Isten veled, Jenő!

Müllner Jenő végső búcsúztatása február 27-én 11 órakor a Fiumei úti temetőben lesz.