Játék egy életen át

A színvonalas magyarországi társasjáték-kultúra megteremtése, a közösségi szellem fejlesztése, szabadidős és családi programok szervezése, az arra érdemes külföldi társasjátékok népszerűsítése és elterjesztése – ezek a Magyar Társasjátékos Egyesület céljai. Ezenkívül a szervezet versenyeket, kiállításokat, vásárokat rendez, valamint egy országos társasjátékos klubhálózat kiépítését tervezi.

Immár két éve minden hónapban (mostanában a harmadik hét végén) a Csörsz utcai művelődési központban találkoznak. A XII. kerületi összejövetel szervezője az egyik alapító tag, Farkas Gábor – társasjátékos nevén „Halga”. Elmondása szerint főként 10-12 év feletti gyerekek, illetve felnőttek mennek játszani. Mindenki viszi magával a játékát, de ha valaki új, és még nincs sajátja, akkor is szívesen látják.

A közös játék során az újonnan érkezővel megismertetik a különféle technikákat és társasjátéktípusokat.

Játék...

A találkozókon feltűnik a sakk, a go, a madzsong, valamint a bridzs, de a bonyolultabb logikai műveleteket igénylő Dominion, After the Flood, Race for the Galaxy, valamint a Szamuráj és a Puerto Rico is helyet kap az asztalokon. Balogh Imre („Ordas”) szerint a társasjáték egy életen át elkíséri az embert, ráadásul közösséget formáló, kellemes időtöltés. A Magyar Társasjátékos Egyesület alelnöke a már lapunkban is bemutatott vérfocit, illetve a Race for the Galaxy nevű sci-fi kártyajátékot ajánlja leginkább az érdeklődők figyelmébe.

Az egyesület tagjai büszkék az interneten megjelenő Tabula magazinra, amely 2008 áprilisában, közel négy hónapos előkészület után indult remélhetőleg hódító útjára. Az elektronikus újságban a már Magyarországon is elérhető hazai és nemzetközi társasjáték- kínálat színe-javát, illetve a játékok világával összefüggő elméleti alapokat mutatják be, a szerzők pedig természetesen az egyesület soraiból kerülnek ki.

m.