A legolcsóbb vitaminforrás

Rovatunkban ezúttal leghasznosabb és legolcsóbb téli vitaminforrásunkkal, a káposztával foglalkozunk. Vásárláskor a zárt, kemény, ép fejeket válasszuk. A feketés színt kapott levélszélek kellemetlen meglepetéseket rejthetnek a zöldség belsejében. Míg nyersen mindig a halvány-, már-már fehéres zöld levelűekből válogassunk, addig a savanyítottból a szépen sárgásodó káposzta az igazi – ne átalljuk megkóstolni!

A többi cikkünkben felsorolt értékei mellett vegyük figyelembe, hogy júniustól novemberig megvásárolhatjuk, mivel jól tárolható. A téli fagyoktól kora tavaszig számíthatunk rá. Hűvös pincében, kamrában, egymástól elkülönítve, időnként átvizsgálva akár tíz-tizenöt kilót is elraktározhatunk.

A tárolás legjobb módja a savanyítás, melynek számos módja ismert, de az sem rossz dolog, hogy a piacokon könnyen vásárolhatunk kedvenc „savanyúságosainktól”, ezzel megkímélve magunkat a fáradozástól.

JAM