Megújult a kerület honlapja

A korábbinál esztétikusabb kialakítás, gazdagabb tartalom, egyszerűbb és gyorsabb navigálást biztosító, felhasználóbarát felület jellemzi a kerület megújult internetes honlapját. A www.hegyvidek.eu címen elérhető hivatalos önkormányzati portálon a személyes ügyintézést megkönynyítő szolgáltatások mellett közérdekű információk és napi hírek is olvashatók.
Megújult a kerület honlapja

Az új portálra elsősorban azért volt szükség, mert a korábbi honlap már nem tudta kielégíteni az egyre növekvő igényeket. Használata nehézkes és lassú volt, menürendszerét rosszul pozícionálták, az áttekinthetőségével is gondok voltak, ráadásul az arculata sem felelt meg a mai kor elvárásainak. Az alapjaiban megváltozott új honlapon mindennek már nyoma sincs, a felfrissített menüsornak és az ésszerűen kialakított felületnek köszönhetően a keresett információk még a gyakorlatlan felhasználók számára is könnyedén és gyorsan fellelhetőek.

A tervezés a lakosság észrevételeinek, kéréseinek figyelembevételével zajlott, így számos korábban hiányzó szolgáltatás is helyet kapott a portálon. A honlap bal oldalán elhelyezett menüsor segítségével érhetőek el az önkormányzat tisztségviselőivel és bizottságaival, valamint a polgármesteri hivatallal kapcsolatos információk, a hirdetmények és közérdekű adatok, a kerületi szociális, kulturális és egészségügyi intézmények. Innen tölthetők le a rendeletek, pályázatok szövegei és az ügyintézéshez szükséges nyomtatványok. Itt található a honlaptól függetlenül működő elektronikus ügyintézés linkje, ahonnan közvetlenül elérhető az Ügyfélkaput is magában foglaló www.magyarorszag.hu kormányzati portál.

A jobb oldalon, a hasznos linkek mellett kaptak helyet a Hegyvidék újság, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, valamint a művelődési házak honlapjára mutató linkek, illetve a régi honlapról sokak által hiányolt fórum. A kerületi polgárok itt oszthatják meg észrevételeiket, ötleteiket egymással és a fórumot olvasó illetékesekkel, vagy közérdekű bejelentéseket tehetnek például a kerületi utak állapotáról. Nem hiányozhatnak a napi aktualitások sem, a kerületi eseményekről a Névai Gábor szerkesztésében a főoldalon megjelenő hírsávban, illetve a hírek menüben olvashatnak a látogatók. A polgárok még jobb kiszolgálása érdekében közszolgálati funkciót is vállal a honlap, amikor utánajár a gyakoribb kerületi áramszüneteknek vagy a tervezett tömegközlekedési járatritkításoknak, illetve más, a lakosságot közvetlenül érintő problémáknak.

Jelentős tartalmi bővülésen ment át tehát a honlap, ami együtt járt az arculat teljes átalakításával. Ennek egyik szembetűnő eleme a nyitólapon elhelyezett, a Hegyvidék értékeit bemutató, folyamatosan változó fotósorozat, amely a honlapot tervező Barcsik Géza grafikus munkáját dicséri. Az eddigi tapasztalatok szerint a lakosság kedvezően fogadta a változtatásokat, hiszen naponta átlagosan másfél-kétezren látogatják a honlapot. Leggyakrabban a híreket és az ügykeresőt nyitják meg az olvasók.

MM