Negyedmilliót gyűjtöttek a gyerekek

A Köbölkút utcai általános iskola is csatlakozott a hegyvidéki önkormányzat által az év elején elindított karitatív akcióhoz. Az intézmény diákjai 250 ezer forintnyi egy- és kétforintost gyűjtöttek össze a Vakok Batthyány László Óvodájának és Általános Iskolájának.
Negyedmilliót gyűjtöttek a gyerekek

„Hű, mennyi!” – álmélkodtak a látássérült gyerekek, amikor beletúrtak az egy- és kétforintosokkal teli, hatalmas ládába. A különleges élményt a Köbölkút utcai Ádám Jenő Gyakorló Általános Iskola diákjainak köszönhették, akik több héten át gyűjtötték a készpénzforgalomból kivont egyés kétforintosokat, hogy azokkal segítséget nyújtsanak a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvodája és Általános Iskolája számára.

Szűk két hónap alatt mintegy 400 kilogrammnyi, negyedmillió forint összegű apró gyűlt öszsze, amit február végén adtak át a sérülteket nevelő svábhegyi intézménynek. Az eseményen részt vett a gyakorlóiskola igazgatója, dr. Fürjes Lajosné, aki érdeklődésünkre elmondta: fontosnak tartották a karitatív programban való részvételt, mert ezzel felébreszthették tanulóikban azt az érzést, hogy vannak rászoruló, nehezebb körülmények között lévő gyerekek, akiknek segíteni kell. A diákok pozitívan fogadták a kezdeményezést, az elsőtől a nyolcadikig mindegyik osztályukban jelentős mennyiségű pénzt gyűjtöttek a jótékony célra. Elhatározták, hogy a svábhegyi intézménnyel a továbbiakban is fenntartják a kapcsolatot – tervezik például, hogy vendégségbe hívják a sérült gyerekeket az iskola alapításának ötvenötödik évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre.

Jaksity Katalin riporter, az iskolai akció ötletgazdája lapunknak beszámolt arról, hogy szülőként először a fia osztályában kezdte el szervezni a gyűjtést, amit aztán a teljes tanári kar támogatott, így rövidesen az egész iskolaközösség megmozdult. Mint jelezte: mivel ő a Hegyvidék önkormányzata által szervezett aprógyűjtési mozgalom egyik „arca”, természetes volt a számára, hogy saját környezetében is mindent megtegyen az akció népszerűsítéséért.

Fehér Anna, a sérülteket nevelő intézmény vezetője elmondta, a felajánlott pénzt a működésükhöz szükséges beruházásokra kívánják fordítani. Vennének például egy aggregátort, amely a gyakori áramszünetek idején biztosítani tudja a lift működését, illetve a régi liftet is lecserélnék egy korszerűbb, biztonságosabb berendezésre.

z.