Nem volt rossz válasz

Az idén először a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény is részt vett azon a nagyszabású rendezvényen, amelyen hazai múzeumok mutatták be kulturális kínálatukat az érdeklődőknek.

Több tucat múzeum – köztük a kerület helytörténeti gyűjteménye – várta a kultúrakedvelő közönséget a Nemzeti Múzeum kertjében május 17–18-án. A programok között koncertek, vetélkedők, kézműves-foglalkozások szerepeltek, de sok embert vonzott a kirakodóvásár is, amelyen iparművészek, népművészek kínálták portékáikat. A XII. kerületi standnál megállók megismerkedhettek a helytörténeti gyűjtemény programkínálatával, valamint egy nyereményjátékra is meginvitálták őket. Hat helytörténeti érdekességeket tartalmazó tablót kellett végigolvasni, és válaszolni a hozzájuk kapcsolódó kérdésekre – a jó válaszokat adók között helytörténeti kiadványokat sorsoltak ki. A gyűjtemény munkatársai mindenkinek a segítségére voltak, aki elakadt, ezért nem meglepő módon rossz választ tartalmazó feladatlap egy sem érkezett.

Nem volt rossz válasz
A gyerekek tudását is tesztelték

A gyerekek sem unatkoztak, számukra külön kvíz állt rendelkezésre, míg a legkisebbeknek a budai hegyek erdeiben is élő állatokat kellett kiszínezniük egy lapon. A kicsik biztos ajándékra számíthattak: a gyűjtemény emblémájával ellátott lufit vihettek haza.

B. A.