Segítség az ünnepekre – élelmiszercsomag a TESCÓ-tól

A hegyvidéki önkormányzat évek óta különös gondot fordít a kerületben élő, szociálisan nehéz helyzetbe került családok és egyedül állók pénzbeli, illetve természetbeni támogatására. Karácsony közeledtével rendkívüli segítségre számíthatnak a rászorulók, idén első alkalommal a TESCO jóvoltából élelmiszercsomagot kapnak a háztartások.

A hegyvidéki önkormányzat évek óta különös gondot fordít a kerületben élő, szociálisan nehéz helyzetbe került családok és egyedül állók pénzbeli, illetve természetbeni támogatására. Karácsony közeledtével rendkívüli segítségre számíthatnak a rászorulók, idén első alkalommal a TESCO jóvoltából élelmiszercsomagot kapnak a háztartások.A tapasztalatok szerint a segélyezettek a megélhetési nehézségek miatt elsősorban élelmiszerre és háztartási cikkekre költik a kapott támogatás legnagyobb részét. Ezt ismerte fel az önkormányzat, amikor – a pénzbeli hozzájárulást kiegészítendő – adománygyűjtési akciókkal segíti azokat, akiknek az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz. Ebben az évben a TESCÓ-t sikerült megnyerni a kezdeményezésnek. Pokorni Zoltán polgármester elmondta, néhány hónappal ezelőtt levélben kereste meg a hazai áruházláncokat és hipermarketeket az önkormányzat. Arra kérték az élelmiszer-forgalmazó cégeket, hogy tartós készítményekkel támogassák Hegyvidék rászoruló polgárait.

Segítség az ünnepekre
Pokorni Zoltán polgármestertől vehette át a karácsonyi támogatást a 101 éves Kóródi Márta. Hegyvidék egyik legidősebb polgára hetvenöt éve a kerület lakója. Mint elmondta, a hosszú élet titka az intenzív munka, és az, hogy az embernek mindig legyen feladata. Márta néni több mint nyolc évtizede tagja a baptista egyháznak, ami egyedülálló a világon. Idős kora dacára kéthetente eljár az imaházba, kilencvenöt évesen még énekelt a templomi kórusban, korábban orgonán is játszott. Az önkormányzat segítségét viszonozva Márta néni bibliai naptárt, a 100. születésnapján a Barabás Villában készült fotókat és egy mécsestartót ajándékozott a polgármesternek

Egyedül a TESCO Global Áruházak Zrt. jelezte, hogy hosszabb távon is együttműködne a kerülettel; ennek első lépéseként nyolcszázezer forint értékben biztosít élelmiszereket a háztartások számára. Az akció keretében a kerületi szociális intézményeken keresztül 252 hegyvidéki családhoz juttatják el az ajándékcsomagokat karácsonyig. Nyolcmillió forintot különített el az önkormányzat a hagyományos karácsonyi segély folyósítására. A támogatás keretében 617 háztartás, illetve család jut rendkívüli pénzbeli segítséghez, köztük olyanok is, akik valamilyen okból eddig kívül rekedtek a kerületi szociális hálón, most azonban civil és egyházi szervezetek javaslatára bekerültek a programba. A segély mértékét a szociális helyzet és a háztartásban élők száma alapján határozták meg.

mm