Sportmax2: a Hegyvidék új sportcentruma

Országos viszonylatban is páratlan, multifunkciós sport- és szabadidőközpont nyitja meg kapuit az ősszel a Csörsz utcában. A teljes egészében önkormányzati beruházásban elkészült létesítmény üzemeltetését pályázat útján nyerte el a Sportmax Kft. amely évek óta sikeresen működteti a méreteiben és kialakításában a hegyvidékihez hasonló Újbuda Sport- és Rendezvénycsarnokot.

A mintegy négymilliárd forintból felépülő hegyvidéki Sport max2 a főváros egyik legnagyobb sportés szabadidős központja, szolgáltatásai színvonalát tekintve pedig országosan is egyedülálló. A költségeket az önkormányzat saját forrásaiból, illetve célzott kötvénykibocsátásból fedezte, az államtól semmiféle támogatást nem kapott, ami nem csoda, hiszen a kormányprogram értelmében idén országos szinten összesen 300 millió forint jutott szabadidő-fejlesztésre. A sportközpont szerves részét képezi a kulturális, sport- és szórakoztató negyedként meghatározott új hegyvidéki városközpont kiépítésének.

A főváros egyik legnagyobb sport- és szabadidőközpontja épült fel a Csörsz utcában
A főváros egyik legnagyobb sport- és szabadidőközpontja épült fel a Csörsz utcában

Az egészséges életmód mellett elkötelezetteket squashpálya, fitnesz- és aerobiktermek, wellness, étterem, valamint számos kiegészítő szolgáltatás, a többi között egészségügyi központ várja a Gesztenyés kert természeti környezetébe maximálisan beolvadó, mégis impozáns épületegyüttesben. Minden bizonnyal állandó telt házzal működik majd a korszerű uszodai rész, amelyben egy huszonöt méteres medence, valamint a hegyvidéki kisiskolások számára létesített tanmedence várja az úszni vágyókat.

A létesítmény „szíve” a kétezerötszáz nézőt is kényelmesen befogadó, többfunkciós csarnok, amely sport- és kulturális programok, koncertek, sportnapok, szalagavatók, illetve céges napok megrendezésére egyaránt alkalmas. Várhatóan számos olyan rendezvényt sikerül majd a hegyvidéki Sportmaxba csábítani, amelyeket eddig – megfelelő helyszín híján – a Budapest Sportcsarnokban bonyolítottak le. Jó hír, hogy a tervezett Hegyvidék Kártya birtokában a kerületi lakosok a Sportmax egyes szolgáltatásait, illetve programjait kedvezményes áron vehetik igénybe. Hiánypótló az épület mögött kialakított szabadtéri kispályás foci- és strandröplabda-pálya, valamint a kerületben csak itt elérhető fedett futsalpálya.

Régi hegyvidéki álom válik valóra az egyedülálló strand kiépítésével. A főépület szomszédságában helyet kapó, várhatóan jövő tavasszal megnyíló, ezerfős létesítmény ékessége egy harminchárom méteres, nyolcpályás medence lesz. A Sportmax helyet biztosít a kerületben működő sportegyesületek és oktatási intézmények számára is, az együttműködés lehetőségeiről jelenleg tárgyalnak az intézmények vezetőivel.

mm.