Tavaszköszöntő a Zugligetben

Nemrégiben Disznósirató címmel télbúcsúztatót rendeztek a zugligeti kemping területén, most ugyanitt hamarosan tavaszköszöntő rendezvényre kerül sor. Április utolsó hétvégéjén ökörsütés, zenéstáncos műsorok, játékos vetélkedők várják majd a nagyközönséget.
Tavaszköszöntő a Zugligetben
A programsorozat április 26-án, szombaton hajnalban máglyagyújtással veszi kezdetét, hogy annak parazsa fölött reggel elindulhasson az ökörsütés. A hús 9 óra körül kerül a nyársra, az első ökörsült estére készülhet el. Az ökör mellett flekken is sül, így már a délutáni látogatók sem maradnak éhen. Tömeges mennyiségű pecsenye azonban csak másnap 11-12 órára várható.

A kulturális program a korábbi évekhez hasonlóan a zugligeti műemlékek (Fácános, Szép svájci nő villája) megtekintésével kezdődik szombaton, a séta délután öt órakor indul a Zugligeti Általános Iskolától. Fél hétkor az egykori 58-as villamos-végállomás kivilágított épülete előtt zugligeti iskolások tavaszi táncjátékot adnak elő, utána utcabál lesz.

Másnap reggel 9 órától a pecsenye illata és látványa mellett a pázmándi asszonykórus éneke fogadja a látogatókat. Fél tízkor – a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan – íjászbemutatóra kerül sor, majd fél 11-től favágó-, 11-től kötélhúzóversenyt rendeznek, amelyeken a győzteseket Dreher sörrel jutalmazzák.

A versenyeket követően a rendezvény fővédnöke ünnepélyesen fát ültet, így köszöntve a tavaszt. Délután folytatódik az asszonykórus műsora, és igény esetén ismételten látogatást szerveznek a zugligeti műemlékekhez.