Tízéves az IngatlanClub

Alapításának tizedik évfordulóját ünnepli idén az IngatlanClub, a prémium kategóriájú hegyvidéki házak, telkek, lakások ismert közvetítője. Az elmúlt egy évtized tapasztalatairól, valamint az aktuális ingatlanpiaci igényekről és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokról Tänczer Tamással, a jubiláló cég egyik tulajdonosával beszélgettünk.
Tízéves az IngatlanClub

Tíz év egy vállalkozás életében hosszú idő, különösen egy ingatlanközvetítő esetében, amelynek ma már konkurens irodák tucatjaival kell felvennie a versenyt. Minek köszönhetik a stabil pozíciójukat?
– Úgy érzem, mindenekelőtt annak, hogy sikerült markánsan a budai, ezen belül is a XII. kerületi, főként a prémium kategóriába tartozó ingatlanok közvetítésére specializálni irodánk tevékenységét. Így ezen a területen komoly tapasztalatokra tettünk szert, tudjuk, milyen reális lehetőségeik vannak a potenciális vevőknek és eladóknak. Mivel ügyfeleink igényeinek kiszolgálása elsőrendű szempont, nagy hangsúlyt helyezünk az igények alapos felmérésére, ami nagyban meghatározza a munkánk hatékonyságát. Jó eredményeinket igazolja az a körülmény, hogy ügyfeleink jelentős része ismerősök ajánlására tér be hozzánk, illetve többen már második vagy harmadik alkalommal adnak nekünk közvetítői megbízást.

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak megbízóiknak?
– Többek között ingyenes piaci értékmeghatározással, értékbecsléssel, ingatlanjogi és befektetési tanácsadással, banki hitelügyintézéssel, földhivatali ügyintézéssel, illetve szükség esetén többnyelvű idegenvezetéssel és szolgálati gépkocsi biztosításával segítjük ügyfeleinket. A lakóingatlanok és építési telkek keresése a vevők számára ingyenes, jutalékot csak az eladónak kell fizetniük sikeres adásvétel esetén. Ez a provízió alacsonyabb az ingatlanközvetítő láncoknál alkalmazott díjakhoz képest, abból kifolyólag, hogy nekünk nem kell franchise díj fizetésével egy nagyvállalatot eltartani.

Mik a tapasztalataik, jelenleg mely ingatlantípusok a legkeresettebbek a kerületben?
– A valóban prémium kategóriájú ingatlanok iránt egyre nagyobb a kereslet, így e téren a kínálati oldal mutat jelentős hiányt. Az üres, panorámás telkek gyakorlatilag elfogytak; a családi házak, illetve lakások körében az igényesebb, 2000 után készült épületeket, illetve a régi, a második világháború előtt épült, viszonylag jó állapotban megmaradt „nagypolgári” ingatlanokat keresik a vevők. Ugyanakkor a korábban jelentősen felülértékelt, 70-es, 80-as években épült családi házak, ikerházak mostanában már házként szinte eladhatatlanok, telekértékük magasabb, mivel a többségük nem felel meg a mai ízlésnek és műszaki elvárásoknak.

Tízéves az IngatlanClub

Az önök cége új építésű társasházak megvalósításában is közreműködik?
– Igen, az elmúlt időszakban több ilyen projektet is végigvittünk, most az irodánk közreműködésével készül el hamarosan egy ház a Lorántffy Zsuzsanna utcában – itt a telekvásárlással, az épület tervezésével, az értékesítés megszervezésével és teljes körű bonyolításával váltunk a befektetők partnerévé. Hasonló együttműködést alakítottunk ki a jelenleg még tervezés alatt álló, Küküllő utca 10. szám alatti társasház építtetőivel is. Ez utóbbi, pasaréti helyszínen egy modern, energiatakarékos ház épül: a fűtéshez a föld, a szellőztetéshez pedig a nap energiáját fogják felhasználni, míg a hőveszteség minimalizálása érdekében a legmodernebb hőszigetelő módszereket alkalmazzák majd a kivitelezés során.

Két éve nyitották meg irodájukat a Böszörményi út 13–15. szám alatt. Miért épp erre a helyszínre esett a választásuk?
– Korábban is a Királyhágó térhez közel, a Németvölgyi úton működött az irodánk, de 2006-ban, miután költözés miatt bezárt a Királyhágó téri könyvtár, úgy döntöttünk, hogy ezen a helyen alakítjuk ki új központunkat. Ez a helyszín a kerület legfrekventáltabb pontja, tömegközlekedési átszállóhely, öt utca találkozása, valamint kiválóan szimbolizálja hegyvidéki kötődéseinket. A központi elhelyezkedésből adódóan új irodánkban hatalmas ügyfélforgalmat bonyolítunk.

Egyedi, egyszerre „retro” és modern designnal találkozhatnak az ügyfelek az irodájukban. Kinek köszönhető az izgalmas enteriőr?
– A belsőépítész Lenkey Zoltán volt, aki a 60-as évek formavilágából, lakberendezési tárgyaiból merítve, mai modern elemekkel kiegészítve alakította ki a helyiségünk arculatát. Az irodatér otthonos hangulatához a „retro-tárgyak” mellett a kiállított képzőművészeti alkotások is nagyban hozzájárulnak – a falakon Balla Attila festményét és Korniss Dezső grafikáját vehetik szemügyre a látogatók.

(x)