Új tévé a XII. kerületben

Február 1-jétől indul a Hegyvidék Televízió adása.
Február 1-jétől új színfolttal gazdagodik a XII. kerület helyi sajtója, elkezdjük műsorunk sugárzását. Közműsor szolgáltatóként, tehát közszolgálati televízióként a Hegyvidék Tv korszerű, a helyi igényekhez igazodó, azokat kiszolgáló műsorstruktúrával várja önöket, a nézőket. Közvetítő szerepre törekszünk a lakosság, az önkormányzat, a közhivatalok és a legkülönfélébb civil szervezetek között. A hét minden napján új rögzített vagy élő stúdióbeszélgetésekkel jelentkezünk fő műsoridőben.

Stúdióbeszélgetéseinket színes helyi riportokkal, képes összefoglaló anyagokkal tesszük mozgalmasabbá. Műsorainkkal tájékoztatást és segítséget kívánunk nyújtani a hegyvidéki élet mindennapi örömeivel és problémáival kapcsolatban. Műsorainkról röviden: várjuk önöket a „Hegyvidéki Hírekkel”, amelyben részletesen beszámolunk a héten a kerületben történtekről, és ha szükséges, akkor az olyan országos vagy budapesti eseményekről, döntésekről is, amelyek érintik az itt lakókat. A heti programajánló mellett állandó kék hírek rovatban számolunk be a közbiztonságot érintő ügyekről, a kerületi rendőrkapitánysággal együttműködve. „Segíthetünk?” és „Hasznos” című műsorainkban fogyasztóvédelmi, jogi és ügyintézési gondok megoldásával foglalkozunk. A „Moccanj” és az „Egészség-őr” a sport, rekreáció, szabadidő és az egészséges életmód, illetve a gyógyítás kérdéseit járja körül. A „Sajtópáholy” újságíró vendégei a hét legfontosabb történéseiről beszélgetnek. A „Kultúr-pont” Hegyvidék kulturális életéről, a „Kurázsi” a civil kezdeményezésekről, az „Iskolatáska” az oktatási ügyekről, a „Domus Dei” a vallásos lelki életről szól. A „Hegymenet” különleges témákkal foglalkozik. A „Hegytörténet” Hegyvidék múltjának értékeit, „Profi l” című sorozatunk pedig a XII. kerületben élő híres, ismert vagy különleges emberek portréját rajzolja meg. Internetes honlapot is indítunk, amely nemcsak műsoraink ismertetését szolgálja, de a legfontosabb és hasznos kerületi közérdekű információkat is elhelyezzük rajta. E-mail címünk:htv@hegyvidektv.hu.
 
A Hegyvidék Televízió adása 2008. február 1-jétől a Fibernet Zrt. kábelszolgáltató hálózatán fogható a C8-as csatornán, a 196,25-ös frekvencián.
 
Hamarosan a UPC hálózatán is nézhető lesz műsorunk, amelyet Hegyvidék lakói érdekében készítünk. Számítunk nézőink véleményére. Várjuk a műsorunkkal és a helyi témákkal kapcsolatos ötleteiket, észrevételeiket!
htv@hegyvidektv.hu