Új vezető a szocialista frakció élén

Újabb megbízatása miatt távozott az önkormányzat MSZP-frakciójának éléről Élő Norbert, s helyét az eddigi frakcióvezető-helyettes, Vincze Géza vette át, akit a szocialista képviselők egyhangú szavazással választottak meg. Vincze lapunknak elmondta: szándéka szerint a szocialista képviselőcsoport a jövőben is konstruktív ellenzéki szerepet tölt be, és hangsúlyosan fellép a lakossági érdekek védelmében. Az önkormányzat fideszes vezetésének az MSZP-frakció egyfajta politikai görbe tükröt kíván tartani tevékenységével.

Az új frakcióvezető jelezte: bizonyos területekre még nagyobb figyelmet fordítanak majd. Szeretnék például elérni, hogy az adócsökkentés, amely mellett a polgármester ellenzéki politikusként kiáll a nagypolitikában, megvalósulna a kerületben. Hozzá kívánnak járulni a helyi rendeletalkotási folyamat átláthatóságának és kiszámíthatóságának erősítéséhez is, s szintén jobban  ráfókuszálnának a környezetvédelem, a köztisztaság és a közbiztonság megoldandó kérdéseire.

z.

VINCZE GÉZA először 2002-ben az 1. számú választókerületben szerzett mandátumával, majd 2006-ban pártlistáról jutott be az önkormányzat képviselő-testületébe. Hat éve tagja a családvédelmi és szociális bizottságnak, míg az oktatási bizottság munkájában 2006 óta vesz részt – ezen túl az első ciklusában a környezetvédelmi bizottság munkáját is segítette. Önkormányzati tevékenységét megelőzően elsősorban labdarúgással foglalkozott: sportpályafutását a Ferencváros játékosaként kezdte, onnan került testnevelő tanári, majd az ELTÉ-n szerzett szociálpszichológusi diplomájával az ifj úsági „A” csapat edzői posztjára, ahol tizenhét évet töltött el. 1983-tól 1985-ig a Fradi „nagycsapatát” irányította, külföldön tizenkét esztendőt dolgozott labdarúgóedzőként. Munkája mellett a 90-es években a Közgazdaságtudományi Egyetem gazdaságdiplomáciai kurzusát is elvégezte. Edzői tevékenységét 2001-ben fejezte be, ám továbbra is részt vesz a labdarúgó-szakedzők képzésében. 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át labdarúgóedzői munkásságának elismeréseként.