Új zsöllye a művelődési központban

A polgárok kényelmét szolgáló intézményi felújításokat a nyári időszakra időzítette Hegyvidék önkormányzata. A szezonkezdetre befejeződött a burkolatcsere a Virányosi Közösségi Ház nagytermében, modernizálták az udvari világítást, a lépcsőket és a vizesblokkokat, valamint új kerítést építettek a Jókai Klubban. Napellenzőt szereltek a teraszra, az épület bejárata előtt pedig mozgássérülteknek rámpát alakítottak ki a Virányosi Gondozási Központban.

Szintén a könnyebb megközelíthetőség érdekében átépítették a külső lépcsőt, illetve bővítették a bejáró utat a Normafa Gondozási Központban. Megújult a Böszörményi úti gyermekrendelő, hőszigetelő műanyag nyílászárókra cserélték ki a Normafa orvosi rendelő elöregedett ablakait.

Új zsöllye...

Az idei év egyik leglátványosabb fejlesztése a Csörsz utcai művelődési központ színháztermének rekonstrukciója (képünkön), amelynek keretében modernizálják a világítóberendezéseket, valamint restaurálják a nézőtéri székeket. A karfás fotelek új vázszerkezetet és az eredeti, 1952-es állapotoknak megfelelő borjúbőr huzatot kapnak.

Hamarosan megkezdődik a polgármesteri hivatal nyílászáróinak cseréje, valamint az épület fűtésének környezetbarát átalakítása. A nem fosszilis energiaforrások helyszíni felhasználásával gyakorlatilag megszűnik a fűtés okozta károsanyag-kibocsátás, míg az új ablakoknak köszönhetően negyedével csökken az energiafelhasználás. Az önkormányzat szándékai szerint a beruházás a lakosság számára is követendő példaként szolgál az alternatív energiák hasznosítása terén.

m.