Versmondók versenyeztek

Gyermekeknek szóló vers- és mesemondóversenyre invitálta a kerületi alsó tagozatos iskolásokat a Jókai Klub.

József Attila és Márai Sándor születésnapja, április 11. nem csupán a költészet, hanem az egész magyar irodalom ünnepe. Ilyenkor országszerte szavalóversenyeket, felolvasóesteket rendeznek, amelyeken értő tolmácsolásban szólalnak meg irodalmunk legszebb alkotásai. Ennél is fontosabb azonban, hogy a gyerekek is színpadra állnak, és közönség előtt mutatják meg tudásukat – emelte ki Lovas Pál a köszöntőjében. Mint az alpolgármester elmondta, e nap jelentősége egyebek mellett éppen az, hogy képes kiszakítani a gyerekeket a tévé- és a videojátékok bűvöletéből. Évről évre romlik a magyar kultúra általános állapota, ezért is van olyan nagy szükség azokra a rendezvényekre, amelyek képesek megmozgatni a fiatalabb korosztályokat.

A kerületi iskolákban folyó szakmai munkának köszönhetően a hegyvidéki gyerekek hagyományosan jól szerepelnek az irodalmi versenyeken. Sokan érkeztek a Jókai Klub rendezvényére is, hogy szakértő zsűri előtt döntsék el, melyikük a kerület legjobb versmondója. A vetélkedőn a tavaszhoz kapcsolódó, szabadon választott művek mellett egy saját költemény is elhangzott.

Természetesen ezúttal sem az elsőség volt a fontos, valamennyi résztvevő győztesnek érezhette magát, hiszen mindannyian szívvel-lélekkel készültek a megmérettetésre, s bebizonyították, hogy a játék mellett vers- és mesetanulásra is szívesen fordítanak időt.

(m)

EREDMÉNYEK
1. Gyenes Alíz (Virányos Általános Iskola, 3. osztályos),
2. Majzinger Boglárka (Virányos Általános Iskola, 2. osztályos) és Bercsek Júlianna (Virányos Általános Iskola, 2. osztályos),
3. Hermann Zsombor (Virányos Általános Iskola, 3. osztályos),
4. Fleiner Zsófi a (Virányos Általános Iskola, 3. osztályos),
5. Peták Csenge (Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola, 4. osztályos).