Akrobatikus mesefigurák

Keresztes Dóra grafikusművész gyermekkönyv-illusztrációiból látható válogatás a Barabás Villa galériájában. A művek gyerekek és szüleik számára egyaránt érdekesek lehetnek.
Keresztes Dóra számos gyermekkönyvet illusztrált, valamint rajzfilmkészítéssel, tipografizálással is foglalkozik. Háromszor nyerte el az Év Legszebb Könyve-díjat. A sokszor erdélyi hangulatú műveiben a népmesék világa elevenedik meg népiesszürreális ábrázolásban. A stilizált, leegyszerűsített figurákat mindig találóan jellemzi az egyedi tulajdonságok kiemelésével.
 
2009_14_08_04
 
Keresztes Dóra nagyon fontos küldetést visz végbe, amikor rajzaival felkelti a gyerekek érdeklődését a művészi ábrázolásmód iránt, és ösztönzi a kicsiket arra, hogy megrajzolják saját világukat. Így a már most gazdag életművel rendelkező művésznő képeinek sajátos világa hozzájárul ahhoz, hogy az esetleges tehetség igen fiatalon megmutatkozzék – mondta a kiállítás megnyitóján Lovas Pál alpolgármester. Jóry Judit művészettörténész azt emelte ki, hogy Keresztes Dóra akrobatikus, földtől elrugaszkodott figurái, valamint az aprólékosan kimunkált részletek a zsúfoltságukban is harmóniát sugároznak.
 
B. A.