Biztató hazai bemutatkozás kosárlabdában

Egyre közelebb áll első győzelméhez a PEKOSI-Hegyvidék SE férfi kosárlabdacsapata. A kerületi együttes az első hazai mérkőzésén igencsak megszorongatta a Kozármisleny együttesét, és ha egy kicsit rutinosabb a Merim Mehmedovics által dirigált legénység, könnyen győztesként vonulhatott volna le a parkettről a Sportmax-Hegyvidékben.

„Eljött az idő a bizonyításra!” – gondolhatták a PEKOSIHegyvidék SE kosarasai, szakmai stábja és nem utolsósorban a szurkolók. A csapat ugyanis a szezonban első ízben léphetett pályára hazai környezetben, a Sportmax-Hegyvidékben. Merim Mehmedovics vezetőedző fiai eddig négy alkalommal idegenben szerepeltek – nem a legfényesebben.

Négy meccsből négy vereség volt a bosnyák tréner tanítványainak mérlege, ám mint azt előző számunkban megírtuk, nem szabad párhuzamot vonni a jelenlegi szereplés és a tavalyi esztendő között. Akkor az első osztályban az alapszakaszt huszonhat vereséggel zárta az EnterNet-Hegyvidék néven szereplő klub. Horváth Krisztián, Mehmedovics segítője, egyben az U20-as gárda vezetőedzője elmondta: a keret nagyon fiatal és sokra hivatott játékosokból áll, azonban még formálódnia kell. Hozzátette, hogy a felkészülés körülményei csak néhány hete rendeződtek.

Most először tehát hazai környezetben bizonyíthatták a fiatalok, hogy igaz, amit másodedzőjük nyilatkozott róluk. A vendég a Kozármisleny gárdája volt, amely a találkozót megelőzően egy győzelemmel és egy vereséggel állt a tabellán. A Sportmax lelátóin mintegy 150 néző igyekezett minél jobbá tenni a hangulatot, sikerrel. A hegyvidéki játékosok nagyon „belekezdtek”, az első negyed végén 20–14-et mutatott javukra az eredményjelző, és még a félidei szünetben is öt pont volt a fórjuk. – Jól pörögtek a srácok az első percekben, 16–8-ra is vezettünk. A vendégek az elején nem nagyon találták a ritmust, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy már a harmadik percben kikérték az első idejüket – mondta a mérkőzés után Horváth Krisztián. – Beák Gábor és Pöstényi Zoltán vezetésével a szünetig remekelt a csapat, ekkor 40–35 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után azonban valami megtört a hazaiakban, a következő negyedet tizenhat ponttal nyerték a kozármislenyiek. Az sem segített, hogy Bús Milán pályán maradt annak ellenére, hogy a meccs elején megsérült. Emellett a bírók sem álltak a helyzet magaslatán. Bár nem érdemes a játékvezetőkre fogni a vereséget, azonban az nem mindennapi, hogy egy csapat ellen egy félidő alatt hat szándékos személyi hibát is befújnak…

– Igaz, hogy a bírók szerintem a kelleténél keményebben bántak velünk, azonban el kell ismerni, nem emiatt sikeredett olyan gyengére a második félidő – nyilatkozta sportszerűen a másodedző.

– A játékosok már nem tudtak úgy koncentrálni, mint korábban. Míg az első félidőben remekül védekeztek, addig a második húsz percben gyermeteg hibákat vétettek, és könnyű pontokat ajándékoztak a Kozármislenynek. Támadásban nem vitték végig az akciókat, kapkodva hoztak döntéseket, elsősorban ez okozta a vesztüket.

Nem sikerült tehát megszerezni az első győzelmet az első hazai mérkőzésen, de aggodalomra semmi ok, hiszen az első két negyed játéka alapján kijelenthető, a fiatal csapatban valóban van fantázia. A tehetségek számára ráadásul a szezon első felében az a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek.

További biztatást adhat a PEKOSI-Hegyvidék SE számára az utánpótláscsapat remek szereplése. Az U20-as gárda az első öt meccse után százszázalékos, legutóbb – szintén a Kozármisleny ellen – húsz ponttal győzött. Van tehát mire építenie Merim Mehmedovicsnak és Horváth Krisztiánnak, így remélhetőleg a „nagyok” első sikerére sem kell már sokáig várni.

CSNM