Családi képek a térinformatikai rendszeren

Tavaly ősz óta működik a kerület térinformatikai rendszere, amely interaktív térképfelületén keresztül naprakész és gyors hozzáférést biztosít a hivatali ügyintézés során szükségessé váló közérdekű adatokhoz. A www.hegyvidek.eu honlapon helyet kapó rendszer a többi között tartalmazza a hegyvidéki épületek földhivatali alaptérképeit, segítségével elérhetők a hatályos szabályozási tervek, illetve megtekinthető a különleges technikával készített, függőleges felvételű ortofotó-állomány. A Minerva térinformatikai rendszer hivatalos bemutatóján meghirdetett pályázatnak köszönhetően egyre több ingatlan adatlapján találkozhatunk családi fotókkal.

Családi képek...

A cél az, hogy a személyes emlékek bemutatásával az épületek múltjából, történetéből is ízelítőt kapjanak a rendszer használói, egyúttal újabb, a lokálpatriotizmust erősítő, a hegyvidékieket összefogó közösségi felület jöjjön létre a világhálón. A felhívásra beérkezett fotók készítői között értékes nyereményeket osztanak szét, a díjakat első alkalommal – december végén – Pokorni Zoltán polgármester adta át.

A fődíjat, egy diaszkennert az archív fotókat és térképrészleteket, köztük a Lóvasút végállomását és az Angolkisasszonyok templomát ábrázoló fotókat beküldő Viczián István vehette át (képünkön), míg a társasházi otthonuk építésekor készített képekkel pályázó Vörös Attilát és feleségét egy digitális fényképezőgéppel jutalmazták.

m.