Csúcson a hegyvidéki focicsapat

Első alkalommal rendezték meg a budapesti kerületek labdarúgótornáját. A legjobbnak járó vándorzászlót a hegyvidéki önkormányzat meggyőző játékkal kirukkoló csapata vihette haza.

Húsz csapat lépett pályára az először megrendezett budapesti kerületek labdarúgótornáján a III. kerületi TUE sporttelepén. A viadalra huszonnegyedikként a főpolgármesteri hivatalt is meghívták, a létszám a lemondások miatt alakult így. Összesen három polgármester és öt alpolgármester húzott szerelést, a Hegyvidéket a kerület jegyzője erősítette.

 

A négy csoportba osztott csapatok kétszer tizenkét perces meccseket játszottak. Az első két helyen végzett együttes a felső ágon folytatta a küzdelmet, míg a harmadik és negyedik helyezettek a vigaszágra kerültek. Annak ellenére, hogy a kiírás szerint kizárólag amatőr játékosok szerepelhettek, a nézők cseppet sem unatkoztak, szép gólokat, trükkös megoldásokat és helyenként kiváló játékot láthattak.

 

Különösen a hegyvidéki csapat volt elemében, az összeszokott társaság ugyanis veretlenül jutott a döntőbe, ahol 2–1-re győzött a XIX. kerület ellen. A bronzmecscsen szintén egyetlen góllal nyert Belváros-Lipótváros, maga mögé utasítva a XVIII. kerületet.

 

(m.)