Egészséges Hegyvidék

Egészségesnek maradni és meggyógyulni – röviden összefoglalva ehhez nyújt segítséget a hegyvidéki önkormányzat legújabb információs kiadványa. A füzetben nemcsak hasznos címek, telefonszámok találhatók meg egybegyűjtve, hanem egészségmegőrzési tanácsokat is kaphatunk szakemberektől.
Az élet számos területén tapasztalhatjuk az egyre növekvő bizonytalanságot, szervezetlenséget és válságot. Sajnos nincs ez másképp az egészségügyben sem. Ezért nem titkolt célja mostani kiadványunknak, hogy segítséget nyújtson a kerületben élőknek, hogy könnyebben és gyorsabban eligazodhassanak a magyar egészségügy sokszor nehezen átlátható világában – olvashatjuk Pokorni Zoltán polgármester kiadványbevezetőjében.
 
Mások az ellátási igényei a csecsemőknek, a gyermekeknek, a felnőtteknek vagy épp az időskorúaknak. Ehhez igazodik az önkormányzat napokban megjelenő, Egészséges Hegyvidék című kiadványa, amelyben korosztályok szerint számtalan hasznos és érdekes, az egészségünk megőrzését és a gyógyulást szolgáló információt találunk.
 
egeszseges
 
A szülők képet kaphatnak a Hegyvidéken működő védőnői, házi gyermekorvosi, iskolaorvosi hálózatról, valamint szakemberek által megfogalmazott megoldási javaslatokkal találkozhatnak olyan problémák kapcsán, mint a felszökő láz, az elhízás, vagy épp a fogszuvasodás. A felnőttek a háziorvosi és fogászati alapellátás körében igénybe vehető lehetőségeket ismerhetik meg, míg az idősek a gondozás formáiról – például a házi segítségnyújtásról, az otthoni szakápolásról – tájékozódhatnak. Külön fejezet foglalkozik a Hegyvidéken működő járó- és fekvőbeteg-szakellátásokkal, bemutatva a legfontosabb intézményeket a János kórháztól az Onkológián át a Gerincgyó gyászati Központig. A sürgős helyzetek – baleset, sérülés, különböző súlyos esetek – kezelésére szintén megtalálhatjuk a legfontosabb címeket, telefonszámokat.
 
Az Egészséges Hegyvidék – hűen a címéhez – legalább ugyanakkora figyelmet szentel az egészségmegőrzési témáknak, mint a gyógyító ellátásoknak. Olvashatunk az önkormányzat támogatásával megvalósuló prevenciós programokról; a leggyakoribb egészségügyi problémák – a keringési és daganatos betegségek, stroke, a gerincbántalmak, allergia – kapcsán pedig neves orvosok adnak megfontolandó tanácsokat. Érdemes tehát forgatni ezt a kiadványt, amely sok esetben szolgálhat „mankóként” életünkben.
 
z.