Elkezdődött a diákolimpia

Atlétikabajnokságokkal és mezei futással kezdődött a XII. kerületi Szabadidősport Központ által szervezett Hegyvidéki Diákolimpia versenysorozat.

Igazságosan megosztoztak az aranyérmeken a „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb?” elnevezéssel meghirdetett atlétikaverseny résztvevői. A legkisebbek között a lányok hatvan- és hatszáz méteres futamaiban az ELTE-sek legyőzhetetlennek bizonyultak, míg a fiúk számait a Tamási és a Pannonia Sacra futói nyerték.

A második korcsoportban rövidebb távon a fiúk és a lányok versenyében is SOTE-s siker született, hatszáz méteren a lányoknál a Németvölgyi, a fiúknál a Kós Károly iskola örülhetett. „Mindent vitt” a Tamási a fiúk harmadik korcsoportjában, ugyanitt a lányok hatvanméteres futásában a Kós Károly, nyolcszázon pedig a Virányos iskola győzött.

Zugligeti fölényt hozott az összes korcsoportot megmozgató váltóbajnokság. A futópalánták mindkét nemben megnyerték az N.A.P. váltót, ezenkívül az első korcsoportos lányoknak jutott a 4x50 méteres, valamint a 4x200 méteres viadal aranyérme. A csapatverseny képzeletbeli dobogójának második fokára három győzelemmel az ELTE-sek állhattak fel, a harmadikra pedig a két-két első hellyel büszkélkedő Tamási és Városmajori Gimnázium.

A megszerezhető tizenhat első helyezésből hét jutott az ELTEnek a Gesztenyés kertben megrendezett mezei futáson. Jól szerepelt a három győzelmet elérő Zugligeti iskola és a bajnokságot két elsőséggel záró Városmajori Gimnázium is.

(m.)